Allerede lørdag gik terrororganisationen Al-Shabaab ud og tog ansvaret for det terrorangreb, der har kostet mindst 60 mennesker livet i Kenyas hovedstad Nairobi.
Men hvad er Al-Shabaab egentlig, og hvem er med i Al-Shabaab?
Kort fortalt, så ser Al-Shabaab sig selv som jihadkrigere i kamp mod islams fjender, mens den vestlige verden ser den som en terrororganisation.
Unge mænd - primært fra Somalia
Bevægelsen består primært af unge krigsveteraner, og navnet Al-Shabaab betyder også "Ungdommen".
Man regner med, at Al-Shabaab består af omkring 9000 løst organiserede krigere. Primært kommer de unge mænd fra Somalia, men krigerne rejser også til Somalia fra resten af verden.
Her bliver de ifølge flere kilder krigstrænet i træningslejre i blandt andet Somalia.
- Vi ved, at Al-Shabaab har været meget dygtige til at rekruttere i udlandet, også i Danmark, forklarer Lars Erslev, forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.
Så sent som i foråret i år blev to unge dansk-somaliere i Retten i Aarhus kendt skyldige i at have modtaget terrortræning hos Al-Shabaab, og politiets efterretningstjeneste vurderer, at 40 danskere har trænet med eller kæmpet med Al-Shabaab.
Kidnappede turister
Siden 2008 har Al Shabaab figureret på en række af Vestens terrorlister.
Ideologisk lægger Al-Shabaab sig tæt op ad Al-Qaeda og har som målsætning at indføre en streng form for sharia. Det kom det udtryk i 2009, hvor de svor troskab til Al-Qaedas daværende leder, og i februar 2012 tilsluttede Al-Shabaab sig officielt Al-Qaeda, lyder det fra PET.
Ud over målsætning om at indføre sharialovgivning fører Al-Shabaab også guerillakrig og udfører terror mod Somalias regering.
Så sent som i begyndelsen af september stod den bag et bagholdsangreb på Somalias præsident, Hassan Sheikh Mohamud, der slap fra angrebet på sin konvoj.
Kenya støtter Somalias regering
Og det er netop guariallekrigen, som terrorangrebet i indkøbscenteret Westgate angiveligt bunder i, fordi Kenya støtter den somaliske regering med soldater.
Det har Kenya gjort siden 2011, fordi Al-Shabaab begyndte at angribe og kidnappe turister i landet.
Derfor mener flere forskere, at terrorangrebet i Nairobi er hævn for Kenyas engagement i Somalia.
På Al-Shabaabs Twitter-profil stod der følgende lørdag:
- The attack at #WestgateMall is just a very tiny fraction of what Muslims in Somalia experience at the hands of Kenyan invaders. #Wetsgate.
Al-Shabaab er under presTrods terrorangrebet i Kenya står bevægelsen svagere, end den har gjort tidligere.
Indtil 2011 opnåede Al-Shabaab at få kontrol over store dele af det sydlige og centrale Somalia, herunder delvist hovedstaden Mogadishu. Men i 2011 måtte Al-Shabaab trække sig tilbage fra hovedstaden og den vigtige havneby Kismayo.
- De er under klart pres i Somalia, og sådan som jeg læser det er det her en af grundene til, at de slår igen. De har svært ved at gøre sig gældende i krigen, og så gør de sådan noget her i stedet for, siger Lars Erslev.
Har truet Danmark
Han mener, at terrorangrebet i Kenyas hovedstad er et udtryk for, at Al-Shabaab netop står svagt.
- Man ser jo tit, at sådan nogle militser bliver mere desperate og brutale i deres aktioner, når de er under pres, så det kan være et udtryk for svaghed, siger han.
Al-Shabaab har siden 2006 også truet andre lande. I 2008 truede bevægelsen Danmark i to forskellige videoer. Det skete ifølge PET på grund af Muhammedtegningerne i 2005.
Men på trods af terrorangrebet i Kenya mener PET ikke, at terrortruslen fra Al-Shabaab mod Danmark har ændret sig.
Flere unge amerikanere og en britisk kvinde var ifølge kenyanske myndigheder en del af angrebet i Nairobi.