Sent i går kom der endelig en god nyhed fra Irak - i hvert for mange kritikere.
Landets regeringsleder siden 2006, Nuri al-Maliki, trækker sig efter hårdt pres og støtter i stedet partifællen Haider al-Abadi, som Iraks præsident har givet 30 dage til at danne regering.
Maliki anses af mange for at være en af de vigtigste årsager til de kæmpemæssige problemer, Irak står midt i.
Undertrykte sunnier
Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har drevet Iraks hær på vild flugt og indtaget omkring en tredjedel af landet.
Eksperter anslår, at IS kun kan mønstre omkring 10.000 militante i Irak. Og gruppens kolossale fremskridt har kun været muligt, fordi den har fået hjælp fra andre sunnimuslimske grupper, som var trætte af at blive undertrykt af shiamuslimen Nuri al-Maliki.
Derfor er Malikis afgang en vigtig udvikling. For IS kan ikke nedkæmpes af kurdiske soldater fra Nordirak og vestlige luftangreb alene, siger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet.
- Det kan man kun gøre varigt ved at få opbakning fra de sunni-stammer, der i dag har ladet IS komme ind uantastet. Den irakiske hær skal bygge bro til sunni-stammerne og få dem til at hjælpe den irakiske hær med at eliminere IS, siger Peter Viggo Jakobsen.
IS-folk skal dræbes
Han anslår, at det kan tage år at få fordrevet IS fra Irak - og det kræver mere end en politisk forsoningsproces i Bagdad.
- Der er ikke kun en militær løsning, men der er også en militær løsning. Den hårde kerne af de her IS-folk skal enten bures inde eller slås ihjel, ellers kommer vi ikke af med dem. Men forudsætningen for, at vi kan gøre det, er, at vi får skabt politisk stabilitet i Irak og får skabt en alliance mellem alle de stammer, som er i de områder, som IS i dag kontrollerer, siger Peter Viggo Jakobsen.
Om Haider al-Abadi kan skabe en sådan alliance kan kun tiden vise. Han bliver betegnet som en mere kompromissøgende politiker end Nuri al-Maliki.
Men analytikere peger på, at der ikke skal ret meget til for at være mere kompromissøgende end Maliki. De samme skeptikere hæfter sig desuden ved, at Maliki og Abadi tilhører samme shiamuslimske parti og har personlige historier, som minder om hinanden.