Op imod 10.000 vrede demonstranter i Budapest marcherede i aftes mod det ungarske parlament og den statslige TV-stations hovedkvarter på grund af en ny reform, de kalder 'slaveloven'.
Det skriver BBC.
Protesterne blev så voldsomme, at politiet så sig nødsaget til at bruge tåregas imod demonstranterne.
De nye regler betyder blandt andet, at virksomheder kan kræve op til 400 timers overarbejde om året og vente med at betale for overarbejdet i tre år.
Reformen blev indført i sidste uge og har allerede medført fire demonstrationer de seneste dage, hvor gårsdagens har været den største indtil videre.
Beskylder milliardær for at stå bag
Protesterne blev ført an af fagforeninger og studerende, og begivenheden er blevet døbt 'Happy Xmas Prime Minister'.
Flere af den ungarske premierminister Viktor Orbans modstandere mener, at han er blevet mere autoritær, men det benægter premierministeren selv.
Viktor Orbans parti, Fidesz, har tidligere påstået, at protesterne er udenlandske lejesoldaters værk, og at de er blevet finansieret af den ungarskfødte amerikanske milliardær George Soros.
Det har George Soros afvist. Han mener, at partiet prøver at skabe en falsk ekstern fjende for de ungarske myndigheder.
Sagen kort
- •
I det ungarske parlament blev reformen stemt igennem med 130 stemmer for og 52 imod. Flere fra oppositionen forsøgte at protestere ved at synge nationalsangen og blæse i medbragte fløjter.
- •
Derudover forsøgte de at blokere vejen til talerstolen i parlamentet, men det lykkedes dem altså ikke at få stoppet afstemningen.
- •
Premiereminister Viktor Orban og hans regering fik dermed deres vilje, og ifølge dem vil reformen gavne både arbejdstagere og virksomheder, der har brug for at udfylde en mangel på arbejdkraft.