Mens Kina i december og januar stod midt i coronakrisen, der kostede mindst 3.242 kinesere livet, har landet nu tilsyneladende fået overskud til at hjælpe andre.
I hvert fald sender kineserne millioner af mundbind og udstyr til at teste for virus til Italien, Iran og andre lande, der lige nu kæmper mod virusset.
Se, hvilke lande der får hvad her:
Kina modtog selv hjælp fra andre lande, da det stod klart, hvor alvorlig situationen rent faktisk var.
- Kineserne har en del erfaringer med coronavirus, som de fleste lande ikke har endnu, og de har udstyr tilovers, de ikke længere har brug for. Der er nu under 8.000 aktivt syge i Kina, og man havde forberedt sig på markant flere, fortæller Philip Khokhar.
Den støtte, Kina nu sender den modsatte vej, er dog ikke udelukkende tak for hjælpen, men skal også være med til at rette op på Kinas image, vurderer DR's Asienkorrespondent, Philip Khokhar.
- Det handler også om at rette op på Kinas omdømme, som i den grad har fået nogle gevaldige skår, efter at det nu står klart, at de kinesiske myndigheder løj om situationen i Wuhan i lang tid både over for sin egen befolkning og omverdenen.
Kritik for håndtering af coronavirus
Coronavirusset opstod i november sidste år i byen Wuhan i den kinesiske provins Hubei, der blev langt hårdest ramt. 67.800 personer blev smittet, mens 3.122 døde i byen som følge af virusset. De kinesiske myndigheders håndtering af krisen har siden fået massiv kritik fra resten af verden.
- Mange undrer sig over, hvorfor denne slags infektionssygdomme som coronavirusset altid opstår i Kina, og hvorfor de kinesiske myndigheder ikke gjorde mere for at advare både kineserne og resten af verden, forklarer Philip Khokhar.
- Præsident Xi Jinping ved udmærket godt, at den kinesiske befolkning også vil stille spørgsmål om, hvad der er foregået, og det er det, Kina forbereder sig på.
Masker til EU
EU modtager blandt andet to millioner kinesiske operationsmasker som tak for, at EU hjalp Kina i januar.
- Nu er vi centrum for coronavirusepidemien, og vi har selv brug for beskyttelsesudstyr. Vi er taknemmlige for støtten fra Kina, siger kommissionsformand Ursula von der Leyen på Twitter.
Hjælpen til EU og andre trængte lande er med til at rette fokus på noget andet end Kinas håndtering af coronavirusset.
- Det har allerede en effekt nu, hvor folk roser Kina på sociale medier - både i Kina og i resten af verden. Mange vil høre om Kinas hjælp til resten af verden, og i manges øjne vil det formildne den vrede, vi ser mod Kina, vurderer Philip Khokhar.
- Kina udfylder også et tomrum. Italien har bedt om hjælp, og ingen kom til hjælp.
Jack Ma står bag hjælp
En stor del af den kinesiske hjælp kommer fra mangemilliardæren Jack Ma, en af verdens rigeste mænd, der står bag handelsgiganten Alibaba. Firmaet arbejder tæt sammen med den kinesiske regering. Blandt andet skal man i visse byer have en QR-kode fra firmaet for at kunne vise, at man ikke er syg, forklarer Philip Khokhar.
USA kan snart se frem til en sending medicink udstyr, skriver Jack Ma på Twitter.
- Man vil elske i Kina, hvis USA, verden største økonomi, har brug for hjælp fra Kina, verdens næststørste økonomi - på trods af flere års handelskrig, forklarer Asienkorrespondent Philip Khokhar.
Se Horisont om Kinas håndtering af coronavirusset og de kinesiske aktivister, der forsøgte at advare mod det, her.