- Respekt for enhver etnisk gruppe og dens identitet.
Tættere på kom pave Frans ikke på at nævne det muslimske mindretal rohingyaerne under sin tale i Myanmar tidligere i dag.
Talen var imødeset med store forventninger i det sydøstasiatiske land, hvorfra 620.000 muslimske rohingyaer siden august er flygtet til Bangladesh på grund af styret i Myanmar.
Og der har været store spekulationer om, hvorvidt paven specifikt ville nævne gruppen i sin tale.
Før besøget havde den lokale romersk-katolske kardinal, Charles Maung Bo, advaret paven om at bruge betegnelsen rohingya, der ikke er anerkendt af regeringen i Myanmar, ligesom det statsløse muslimske mindretal ikke anerkendes som en etnisk gruppe.
Og bekymringen har været stor for, at paven alene ved at nævne rohingyaerne kan skade de knapt 700.000 katolikker, der lever i Myanmar.
- Paven risikerer enten at gå på kompromis med sine moralske autoritet eller at sætte landets kristne i fare, skrev pastor Thomas J. Reese, et medlem af USA's Kommission for religionsfrihed i en klumme inden besøget.
- På den ene side skal hans stemme være på rohingya-flygtningenes side, mens militæret og regeringen nægter, at der finder en etnisk udrensning sted. Og et stærkt forsvar for rohingyaerne kan føre til yderligere forfølgelse af de kristne i Myanmar, skriver han.
Presset øges på regeringen
Der er dog ingen tvivl om, at paven i sin tale - hvor han blandt andet sagde, at landet fremover skal bygge på en 'fred, der er baseret på respekt for værdighed og rettigheder for hvert medlem af samfundet, respekt for hver etnisk gruppe og dens identitet' - talte om rohingyaerne.
Det fortæller DR's Asien-korrespondent, Philip Khokhar, der kalder talen en politisk linedans.
- Han sagde både til militæret og regeringen, der ledes af Aung San Suu Kyi, at man skal tage sig bedre af rohingyaerne, siger han.
Under sit besøg i Myanmar mødtes paven med både præsident Htin Kyaw og Aung San Suu Kyi, der er blevet skarpt kritiseret af FN, som har fordømt den voldelige udvikling i Rakhine-staten og kaldt det for en etnisk udrensning.
Og selvom paven ikke direkte nævnte rohingyaerne i sin tale, har hans besøg stor betydning ifølge Philip Khokhar.
- Den type besøg, som vi har set flere af i den seneste tid, blandt andet fra USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, er med til at lægge pres på især militæret i Myanmar og Aung San Suu Kyi, der ikke kan ignorere problemet, siger han.
Pave Frans er på et seks dage lang visit i Asien, hvor han også skal besøge Bangladesh, hvor mere end 600.000 muslimske rohingyaer befinder sig.