Klokken cirka 16:51 tikker de første meldinger ind om, at noget er i gære i Bruxelles-forstaden Molenbeek, og den belgiske avis lesoir.be går som et af de allerførste medier live på begivenheden.
En begivenhed, der senere viser sig at være afgørende for den videre efterforskning i det dramatiske terrorangreb i Paris sidste år.
For den politiaktion, der er i gang i Bruxelles-forstaden Molenbeek, handler netop om at få fanget en af de formodede gerningsmænd bag Parisangrebene i november, Salah Abdeslam.
https://twitter.com/ulyssepariser/status/710857387184406528
Le Soir, skriver blandt andet:
- Ifølge vidner på stedet, er der hørt skud.
Ikke mange minutter senere, lyder meldingerne, at der formentlig er tale om en politiaktion, der har til hensigt at fange en af gerningsmændende bag terrorangrebene i Paris i november sidste år, nemlig Salah Abdeslam.
Salah Abdeslam har været eftersøgt siden terrorangrebet mod Paris 13. november, hvor 130 personer blev dræbt.
Belgisk politi har været på sporet af Abdeslam, siden der blev fundet DNA-spor i en lejlighed, politiet ransagede i tirsdags.
Salah Abdelslam såret og anholdt
Ifølge le Soir beder politiet under den aktuelle aktion i Molenbeek folk om ikke at tage billeder af aktionen., som resulterer i, at flere, heriblandt Salah Abdeslam, bliver såret og anholdt af politiet.
- Salah Abdeslam synes blandt de sårede. Ambulancer blev indsat på stedet. Politiet bruger megafoner. En børnehave og en skole er i rue des Quatre Vents blevet sikret, skriver Le Soir.
Omkring en time går der fra aktionens begyndelse, til det bliver bekræftet, at Abdeslam er anholdt af politiet kl. 16.40.
Belgisk minister: Vi fik ham
På omtrent samme tid tweeter den belgiske premierminister, at han med spænding følger aktionen i Molenbeek.
Han sidder sammen med den franske præsident, Francois Hollande, og den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, i den officielle residens i Bruxelles.
Den belgiske minister for asyl og migration, Theo Francken, udtaler kort efter: "Vi fik ham."
Ministeren henviser til Europas mest eftersøgte mand, Salah Abdeslam, hvis anholdelse nu er helt officiel.
Ved 19-tiden bekræfter fingeraftryk, at der er tale om Abdeslam.
Fem mand anholdt
Efter flere politiransagninger omkring lejligheden, hvor Salah Abdeslam og en anden eftersøgt opholdt sig, fortæller en kilde i politiet, at antallet af anholdte er oppe på tre. Identiteten på medgerningsmanden er endnu ikke bekræftet, da han har to falske identitetspapirer på sig, skriver Le Soir.
Senere på aftenen fortæller statsanklageren i Bruxelles, at fem personer er anholdt. De tre øvrige er alle familiemedlemmer, som skjulte de terrormistænkte. Politiaktionen varer i alt fire timer.
Ministre på pressemøde: Salah Abdeslam skal udleveres til Frankrig.
På det pressemøde, som den belgiske premierminister, Charles Michel, og Frankrigs præsident, Hollande, senere afholder, bliver det meldt ud, at der formentlig vil ske en udlevering af Salah Abdeslam til Frankrig, hvor han er mistænkt for at være medvirkende til at slå 130 uskyldige personer ihjel den 13. november sidste år.
- Jeg er ikke i tvivl om, at justitsmyndighederne vil lave en begæring om udlevering, og jeg ved - for det er ikke første gang, vi tager dette skridt - at de belgiske myndigheder vil svare så hurtigt og så favorabelt som muligt, siger Hollande på et pressemøde sammen med sin belgiske kollega, premierminister Charles Michel.
Alt imens er politiet så småt i gang med at færdiggøre aktionen i Molenbeek, hvor politiets teknikere lægger sidste hånd på beviserne efter dagens aktion. Det fortæller DR's journalist Lasse Berg Sørensen.
Ifølge Lasse Berg Sørensen flytter politiet løbende afspærringerne, og han har nu selv fået adgang til det område, hvor Abdeslams lejlighed er placeret.
- Jeg bliver mødt af massive, pansrede politivogne og politi i hvide dragter, som formentlig er i gang inde i Salahs Abdeslams eller øvrige mistænktes lejligheder, fortæller DR's journalist Lasse Berg Sørensen.
Folk lukket inde i afspærret område
Klokken 20:00 taler DR's journalist med flere personer, der ikke kan komme hjem på grund af politiets afspærringer.
De har for eksempel konsekvenser for 18-årige Elie Hanna, som DR's journalist Lasse Berg Sørensen talte med med. Se videoen herunder.