På tre år er mere end 345 personer blevet dræbt i terrorangreb i Europa.
Det viser en gennemgang af ny terrorforskning foretaget af DR's Undersøgende Databaseredaktion.
- Europa er alvorligt ramt, især i Frankrig og på det seneste også Storbritannien er situationen alvorlig, siger seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Manni Crone.
Det er ikke første gang, Europa er plaget af terror. Hvor det i 70'erne og 80'erne især var marxistiske terrorister og militante uafhængighedsbevægelser som IRA og ETA, der førte til blodsudgydelserne, er det nu en bølge af international terror med rod i militant islamisme.
DR's Undersøgende Databaseredaktion har lavet et interaktivt kort, der giver et overblik over de senere års angreb i Europa.
Det er især terrorbevægelserne Al Qaeda og Islamisk Stat, der har udført og motiveret til angreb i Europa, og tidslinjen begynder i juni 2014, hvor Abu Bakr al-Baghdadi, lederen af Islamisk Stat, udråber et kalifat i dele af Syrien og Irak og kalder til krig mod vantro i resten af verden.
Det er værd at bemærke, at Islamisk Stat er kendt for at tage ansvaret for angreb, som de efter alt at dømme ikke har været direkte involveret i.
Og selv om situationen i Europa er alvorlig, skal den også ses i forhold til resten af verden, påpeger seniorforsker Manni Crone.
- Det er stadig lande som Pakistan, Irak og Syrien, der i det store billede er mest plaget af terrorisme, og det er i et helt andet omfang, end hvad vi kender i Europa.
- Det gør ikke terroren i Europa mindre alvorlig, men relativt set oplever vi langt mindre terror end andre steder i verden, siger Manni Crone.
Under to procent af verdens terror rammer Europa
På kortet herunder kan du se, hvilke områder i verden der oplevede flest terrorangreb i perioden 1. januar 2012 til 31. december 2015.
Tallene er hentet fra forskningsprojektet Global Terrorism Database, og grafikken viser de gennemførte terrorangreb med mere end et dødsoffer, som er gengivet i databasen.
Oplysningerne i tidslinjen og på kortet øverst i artiklen bygger på opgørelser fra blandt andre Dansk Institut for Internationale Studier, Program on Extremism ved George Washington University og den britiske tænketank Henry Jackson Society. Yderligere research, herunder antallet af dræbte i de enkelte angreb, er lavet af DR's Undersøgende Databaseredaktion. Kortet og tidslinjen er opdateret d. 18. august 2017 med oplysninger om angrebet i Barcelona.
Listen viser gennemførte jihadrelaterede angreb, hvor mindst en person har mistet livet (i nogle tilfælde terroristen selv).