Fredag aften blev Paris angrebet af ukendte gerningsmænd på flere forskellige lokationer. Her er hvad, vi ved.
De første meldinger om angrebene tikkede ind kort efter klokken 22.00. De gik på eksplosioner og skyderier.
Kort før klokken 23 kom så meldingen om det formentlig største angreb; det fandt sted på spillestedet Bataclan, der er et populært spillested i det østlige Paris. Her tog et ukendt antal gerningsmænd mindst 100 personer som gidsler.
Spillestedet dannede ramme om en koncert med det amerikanske rock band "Eagles of Death Metal".
Specialstyrker fra fransk politi stormede stedet omkring kl. 1.00 natten til lørdag. Fire gerningsmænd blev angiveligt skudt dræbt ved aktionen, mens yderligere tre mistede livet, da de detonerede deres bombebælte.
Antallet af ofre på spillestedet alene ligger omkring 100 døde. Det helt præcise dødstal er dog endnu ikke oplyst.
Både øjenvidner og politistyrkerne taler om et blodbad på spillestedet.
Klokken 2.41 opgjorde statsanklageren dødstallene for de øvrige angreb.
Tre eksplosioner lød i kvarteret Saint-Denis ved det franske nationalstadion under kampen mellem Tyskland og Frankrig. Tre mænd har sprunget sig selv i luften og dræbt én.
Fem andre steder i Paris er berørt, men den præcise tidslinje er uklar – rue de la Fontaine au Roi (5 døde), rue Bichat (12 døde), boulevard Voltaire (en angrebsmand død), rue de Charonne (19 døde), le Bataclan (87 døde)
Otte angrebsmænd er slået ihjel, heraf syv ved selvmordsbomber.
Angreb under landskamp
Under angrebet blev der spillet en venskabskamp mellem Frankrig og Tyskland på Stade de France. Midt i kampen lød der flere eksplosioner, og ifølge nyhedsbureauet AP var der tale om selvmordsbomber.
I hvert fald én af eksplosionerne var så høj, at tilskuerne på stadion kunne høre den. Det har danske kilder også fortalt til DR.
Det er som sagt endnu uklart, hvor mange der samlet set er dræbt og såret.
Flere medier citerer fransk politi for, at der mindst skulle være 100 dræbt på spillestedet, og 40 dræbt ved de andre angreb. 60 skal såret. Paris' viceborgmester siger til CNN, at 42 er døde, men at tallet forventes at stige.
Den amerikanske præsident, Barack Obama, har udtalt sin støtte til Frankrig, mens Storbritanniens premierminister, David Cameron, har gjort det samme og sagt, at "vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe".
Der er indført udgangsforbud i Paris. Frankrig er i undtagelsestilstand, og grænserne er lukket. Det har den franske præsident, Francois Hollande, fortalt den franske presse.
Baggrunden stadig ukendt
Baggrunden for skyderierne og angrebene er stadig ukendt. Der er forlydender om, at myndighederne skulle have modtaget efterretninger i ugerne op til angrebet, men det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at bekræfte.
Det er også uklart, om der er sammenfald mellem de forskellige angreb og gidseltagningen på spillestedet.
Præsident Francois Hollande har erklæret undtagelsestilstand i hele Frankrig og har indført kontrol ved grænserne på veje, jernbaner, på vandet og i lufthavne. Fransk politi opfordrer franskmændene til at blive hjemme. Det melder blandt andet avisen Le Monde, avisen Libération og France Inter.