Donald Trumps forhold til Rusland og landets præsident Vladimir Putin er endnu engang kommet i søgelyset.
Baggrunden er en privat efterretningsrapport, som påstår, at Rusland har indsamlet kompromitterende materiale om Trump - materiale, som potentielt vil kunne bruges til at afpresse den kommende præsident.
Både Donald Trump og Rusland har i skarpe vendinger afvist rapportens ubekræftede oplysninger. Men den kommende præsident slipper alligevel næppe for at skulle forholde sig til beskyldningerne, når han senere i dag holder sit første pressemøde i næsten seks måneder.
Uanset om rapporten er "komplet nonsens", som Trump siger, så har et positivt syn på Rusland og især præsident Putin været et gennemgående træk ved den valgkamp, som sikrede forretningsmanden nøglerne til Det Hvide Hus.
Vi har kigget nærmere på en samling af Donald Trumps mest markante udtalelser om USA's tidligere ærkefjende og dens leder - før, under og efter præsidentvalgkampen i USA:
Før: "Han gør det fantastisk"
Før han stillede op til præsidentposten i USA udtrykte Donald Trump ved flere lejligheder sin beundring for Vladimir Putin.
Tilbage i 2007 fortalte han tv-værten Larry King, at Putin "gør det fantastisk med at genopbygge Rusland". Og i 2013 overvejede Trump på Twitter, om Putin ville komme til hans Miss Universe konkurrence senere samme år i Moskva og spurgte: "Vil han blive min nye bedste ven?"
Inden Trump meldte sit kandidatur til præsidentposten omtalte han dog også flere gange Putin i mindre flatterende vendinger på sin berømte twitterprofil. Men langt de fleste gange handler det samtidig om at udstille, hvor svag præsident Obama er i forhold til den russiske leder.
Her er et eksempel fra marts 2014:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/450731150865338368
Under: "Vi vil komme godt ud af det"
Donald Trump lancerede sin præsidentkampagne i juni 2015. En måned senere sagde han under en pressekonference i Skotland, at han troede, han ville "komme rigtig godt ud af det med Vladimir Putin."
I december samme år roste Putin Trump for at være en "talentfuld person", og Trump roste tilbage og udtalte, at han "altid har ment, at Rusland og USA burde være i stand til at arbejde godt sammen". Trumps modkandidater forsøgte at bruge udtalelsen mod ham, men han nægtede at trække den tilbage.
Senere - i 2016 - var der en del, der tydede på, at Donald Trumps kampagne spillede en meget aktiv rolle, da Republikanerne opblødte et udkast til et partiprogram, så det ikke længere talte om at "bevæbne" Ukraine i kampen mod Rusland. I stedet kom der til at stå, at USA skulle yde "passende assistance.
Da Donald Trump senere på tv-stationen ABC afviste, at han havde noget med sagen at gøre, fik han samtidig antydet, at han ikke havde noget problem med Ruslands ulovlige annektering af den ukrainske halvø Krim.
- Så vidt jeg har hørt, vil folket på Krim hellere være sammen med Rusland, sagde Trump.
Få dage tidligere havde kandidaten endnu engang skabt overskrifter, da han åbent opfordrede Rusland til at hacke Hillary Clintons e-mail. Det samme skete, da han skabte tvivl om USA forpligtelse til at forsvare andre Nato-lande i tilfælde af et angreb fra Rusland.
Efter: Han er "meget klog"
Netop Ruslands og Putins formodede involvering i hacking af Demokraternes e-mail er som bekendt blevet en stor sag, efter Donald Trump vandt præsidentvalget i november.
USA afsluttede 2016 med at udvise 35 russiske diplomater på grund af sagen. Præsident Putin valgte ikke at svare igen og udtalte, at man ville genoprette forholdet til USA, når Donald Trump blev præsident.
- Fantastisk træk... Jeg har altid vidst, at han var meget klog, lød reaktionen på Twitter fra Trump:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/814919370711461890
Den kommende præsident har efterfølgende vakt opsigt ved at lægge sig ud med USA's efterretningstjenester, som alle peger på den russiske regering som bagmand for hackingen.
Selv efter Trump personligt har set bevismaterialet - også det hemmeligtstemplede - afviser han blankt, at Rusland har blandet sig i det amerikanske valg.