For hver israeler, der har mistet livet i konflikten i Gazastriben siden 8. juli, har den palæstinensiske side mistet 20.
1115 palæstinensere og 56 israelere er omkommet, og en stor del af forklaringen på det skæve forhold skal findes i de våben, parterne besidder.
Kalashnikov overfor TAR-21
Forskellen på den israelske hær og den militante arm af Hamas, Izz ad-Din al-Qassam, begynder ved deres standardriffel.
Hamas bruger en udgave af den russiske Kalashnikov-riffel kaldet type 56. Den er udviklet i Kina og begyndte produktion helt tilbage i 1956. Den har sågar en bajonet monteret, og er ligesom alle andre typer Kalashnikov kendt for at være meget upræcis.
De isrealske landtropper er udstyret med riflen IMI Tavor TAR-21 - en semi- og fuldautomatisk riffel udviklet i 2001, som i 2009 blev optaget som standard i det israelske militær.
Den er særligt designet til bykamp og kan fungere som både raketkaster og finskytteriffel.
Kæmper med morterer og hjemmebyggede raketter
Der er formentlig intet våben, der er blevet synonym med de militante palæstinensere som Qassam-raketten. Den blev først udviklet i 2001 og er siden blevet fornyet to gange.
Raketten er udviklet af Hamas og opkaldt efter den militære arm Izz ad-Din al-Qassam. Den har en rækkevidde på mellem tre og 4,5 kilometer. Raketterne har fået kritik for at være for tilfældige og dermed skyld i mange civile dødsfald.
Også morterer er populære blandt palæstinenserne. Det er våben, der har eksisteret siden det 15. århundrede og den moderne udgave fungerer ved at affyre en bombe igennem et rør monteret på jorden. Morterer har en meget kort rækkevidde.
Kampvogne og fly
Mod palæstinensernes hjemmebyggede raketter, kan de israelske militær diske op med et udvalg af sofistikerede og effektive krigsmaskiner.
Hvor Palæstina ikke besidder noget panser, har Israel sat ind med talrige kampvogne. Den mest normale, som også er set i Gaza under den nuværende konflikt, er Merkava IV. Merkava-kampvognene som har været en central del af det israelske militær siden 1979, og den fjerde model er udviklet i 2004.
Under konflikten har Israel desuden brugt sin store overlegenhed i luften - blandt andet til at bombe en palæstinensisk leders hjem natten til tirsdag.
Det er primært F16-flyet udviklet af amerikanske Lockheed, der i den israelske hær har fået navnet Sufa, der betyder Storm.
Missilskjold og kemiske våben
Missilskjoldet Iron Dome er endnu et eksempel på, hvor langt foran deres palæstinensiske modstandere, Israel er. Systemet er designet til at fange raketter fra kort distance, som palæstinensernes Qassam-raketter.
Det sker ved, at systemet via radar finder frem til raketterne og, hvis de er på vej mod et beboet område, affyrer et Tamir-missil, som detonerer den indkommende raket.
En del af det israelske arsenal har imidlertid også ført kritik med sig. Human Rights Watch har nemlig publiceret en rapport, der detaljerer brugen af hvid fosfor, som er et ulovligt kemisk våben.