Østrig er klar til at sætte militæret ind mod flygtninge

Tropper og våben kan blive sendt til Brennerpasset mellem Østrig og Italien.

Antallet af flygtninge og migranter, der ankommer til Italien, får Østrig til at klargøre oprustning ved grænsen. (Foto: © STEFANO RELLANDINI, Scanpix)

750 soldater og fire pansrede mandskabsvogne er blevet sendt til den østrigske Tyrol-region, hvor de lige nu holder sig standby.

De militære midler holder klar til at blive sendt ind i Brennerpasset, der markerer grænsen mellem Italien og Østrig, hvis antallet af flygtninge og migranter, der søger mod Østrig fra Italien, fortsætter.

- Taget migraitonsudvikling i Italien i betragtning må vi være forberedt. Jeg forventer, at grænsekontrollen vil blive aktiveret, og der bliver anmodet om assistance, siger Østrigs forsvarsminister, Hans Peter Doskozil, til avisen Kronen Zeitung.

Det første materiel vil blive sendt afsted til Brennerpasset på søndag, og ifølge forsvarsministeren vil hele den militære styrke kunne være på plads ved grænsen til Italien indenfor 72 timer.

Italien er blevet den foretrukne destination

Hvor det i de foregående år har været Grækenland, der har været den europæisk hovedmodtager af flygtninge og migranter, der krydser Middelhavet, rejser de fleste nu til Italien.

Og i den forbindelse vil det militære bidrag være 'uundværligt, hvis tilstrømningen til Italien ikke bliver mindre', siger den østrigske forsvarsminister.

I løbet af årets første seks måneder er lige knap 85.000 mennesker ankommet til Italien, viser tal fra FN's flygtningehøjkommisariat.

I sidste uge blev flere end 8.900 personer reddet ud af havsnød på Middelhavet, og mange af de nødstedte personer bliver sejlet i sikkerhed på Italiens kyst.

Stop for redningsbåde i Middelhavet

Men den redningsstrategi er ikke holdbar, mener den italienske indenrigsminister, Marco Minniti.

Han truede i sidste uge med at lukke landets havne for skibe fra ikke-statsejede organisationer, som samler migranter og flygtninge op fra havet. I stedet vil han have dem sejlet til andre europæiske lande, skriver The Guardian.

Samtidig vil de italienske myndigheder sætte en stopper for, at de ikke-statsejede organisationer kan operere frit i Middelhavet.

Også Frankrig og Tyskland, som i weekenden deltog i krisemøde om situationen i Italien, bakker op om den plan, og alle tre lande er enige om, at redningsbådene kan få flere mennesker til at vove sig ud på Middelhavet med kurs mod Europa.