På Shifa-hospitalet i Gaza kæmper sundhedspersonalet for at hjælpe sårede fra konflikten mellem Hamas og Israel. Med mere end 540 dræbte og flere tusinde sårede er der rigeligt at tage sig til.
Blandt de 1.800 ansatte er Mads Gilbert, der er norsk læge fra universitetshospitalet i Tromsø.
Han har siden 1980'erne hjulpet til på hospitaler i Gaza, og særligt rollen som talsmand for krigens omkostninger er vigtig, mener han.
- Jeg er et øjenvidne, og jeg synes, det er en vigtig medicinsk opgave at fortælle verden, hvad årsagen til sundhedsproblemerne her i Gaza er. Det er så vigtigt, at nogen kommer her, for palæstinenserne føler sig glemt af verdenssamfundet, siger lægen Mads Gilbert til DR Nyheder.
Befolkningen bløder og dør
Ifølge FN er mellem 80 og 90 procent af de dræbt i Gaza civile. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har beklaget de civile tab, men udmeldingen giver den norske læge ikke meget for.
- Det er vel et af de mest utrolige propagandabluf i denne krig. Jeg har måske set to dræbte palæstinensiske soldater, mens hver fjerde dræbte og sårede er et barn. Jeg kan ikke se andet, end at man lader den palæstinensiske befolkning bløde og dø for at forsøge at knække modstandsviljen hos de militante, mener Mads Gilbert.
Nedslidt hospital
Indbyggertallet i Gaza er 1,7 millioner, men Shifa-hospitalet er ikke gearet til at hjælpe de mange, der kommer til skade.
- Hospitalet er blevet malet, siden jeg var her sidst, men det er næsten som et medicinsk museum. Alt udstyr er nedslidt, det er dårligt vedligeholdt, og der mangler næsten alt, fortæller den norske læge.
Natten til mandag fik hospitalet ifølge Mads Gilbert 400 patienter ind. 40 var dræbt - heraf 14 børn.
Det internationale samfund opfordrer parterne, Hamas og Israel, til at indgå våbenhvile.