Han er langt fra tilfreds, Paul Oquist Kelley, der er Nicaraguas indenrigsminister og chefforhandler for det mellemamerikanske land under FN’s klimatopmøde i Paris.
Han er netop kommet ud fra plenarsalen, hvor verdens lande har vedtaget den globale klimaaftale. Men han mener bestemt ikke, at den er ambitiøs nok.
- Vi får en global temperaturstigning på tre grader, og i Nicaragua kommer temperaturen til at stige med fire-fem grader. Det vil forvolde store ødelæggelser på vores landbrug og kyststrækninger, og det vil smadre vores økonomi, siger han.
Verdens lande har selv meldt ind, hvor meget de frivilligt vil reducere deres CO2-udledninger med. Det er de målsætninger, som klimaaftalen kommer til at bygge på.
Men det er den helt forkerte måde at gøre det på, siger ministeren.
- Alle kommer til at gøre præcis, hvad de vil, siger han og fortsætter:
- Vi forlanger, at der skal være videnskabelige, objektive, målbare og gennemsigtige CO2-reduktionsmål. Og de skal baseres på, hvem der historisk set har ansvar for klimaforandringerne, siger han med henvisning til industrialiserede lande som USA, Storbritannien og Danmark, der i de seneste 150 år har stået for den største udledning af drivhusgasser.
- Det er dem, der har midlerne til at løse klimaproblemerne, siger han.
Ifølge Paul Oquist Kelley står det mellemamerikanske land står for 0,03 procent af verdens CO2-udledninger.
- Vi føler os ikke ansvarlige for klimaforandringerne, men vi gør noget ved det ved at fordoble andelen af vedvarende energi og reducere CO2-udledningen, siger han.