To mistænkte terrorister er dræbt af politiet efter en større anti-terroraktion, mens en tredje formodet terrorist er anholdt i den belgiske by Verviers.
Den foreløbige efterforskning viser, at de tre mænd planlagde et meget nært forestående terrorangreb mod politiet.
Det fortæller DR Nyheders journalist i byen, der ligger i det østlige Belgien nær den tyske grænse, Clara Bincak Lindhardt.
- Politiet og sikkerhedstjenesten har fundet ud af, at et angreb var meget nært forestående. Der kan være tale om få timer. Derfor reagerede man også meget hurtigt både her i byen og flere andre steder i Belgien, siger Clara Bincak Lindhardt.
Hun henviser til, at belgisk politi siden torsdag aften har gennemført mindst ti anti-terroraktioner. og ransaget flere adresser.
Det belgiske medie De Morgen skriver, at politiet rykkede ind på adresser i Bruxelles, Anderlecht, Zaventem, Sint-Jans-Molenbeek og Halle.
Ville angribe politistationer
Mændene åbnede ild mod politiet fra en lejlighed, som politiet efterfølgende har ransaget.
Her fandt efterforskerne fire Kalashnikovs, materiale til at lave sprængstoffer og politiuniformer.
- Myndighederne mener, de ville angribe politistationer her i Vervier. Politiet har i det hele taget været målet, men mere ved vi ikke lige nu, fortæller Clara Bincak Lindhardt.
Hun befinder sig på den gade, hvor ransagningen fandt sted og fortæller, at den er afspærret i begge ender, så ingen udover politiet kan komme ind.
Den belgiske statsanklagere Eric Van Der Sypt fortalte på et pressemøde sent torsdag aften, at de mistænkte skød mod politiet i flere minutter med håndvåben fra militæret, før de selv blev skudt og afvæbnet.
Han fortalte endvidere, at der umiddelbart ikke er nogen forbindelser til det nylige terrorangreb i Paris.
De tre mænd skulle ifølge flere lokale medier være såkaldte hjemvendte Syrien-krigere, som af en radikal tidligere imam var blevet opfordret til at rejse til det krigshærgede land for at få træning i at begå terror, fortæller Clara Bincak Lindhardt.
Flest jihadister i Europa
Politiet fik kendskab til de mistænktes terrorplaner efter gennem længere tid at have overvåget dem og aflyttet deres telefonsamtaler.
- Men myndighederne frygter faktisk, at faren ikke er ovre endnu, og at andre terrorister kommer til at udføre angreb. Politiet er af samme grund meget forsigtige med at give oplysninger, siger Clara Bincak Lindhardt.
Som følge af den store sikkerhedstrussel mod landet, har man nu hævet sikkerhedsniveauet fra to til tre, hvilket er det næsthøjeste i Belgien.
Det er fortsat uvist, hvad de andre anti-terroraktioner har ført med sig, men politiet afholder pressemøde til formiddag, hvor de forventes at kunne fortælle nyt i sagen.
Belgien er det land i Europa, som har den højeste andel af jihadister. Omkring 300 personer menes at være rejst i hellig krig.
VIDEO Anti-terroraktion i Belgien: Her rykker politiet ind.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54b82094a11f9d15642f67df
Belgien var udsat for et terroranslag i maj sidste år, hvor fire mennesker dræbt på et jødisk museum i Bruxelles af en franskmand med algeriske rødder.