Det kan virke voldsomt, at russiske soldater er i færd med at afvæbne ukrainske styrker og få dem væk fra Krim-halvøen.
Men der er langtfra tale om, at russerne ønsker en regulær krig mod de ukrainske tropper, vurderer Peter Kim Laustsen, der er fungerende chef for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet.
- Helt generelt er det aldrig rart for en nation at have fremmede styrker på ens territorium, da det kan betyde yderligere ballade, hvis de ( ukrainerne, red.) kæmper sig væk ved kamp, og så er det også politisk og militært et suverænitetsspørgsmål for russerne, siger Peter Kim Laustsen.
For russerne mener, de har en legitim og juridisk legal grund til at rømme Krim for ukrainske soldater, da de nu regner Krim for at være russisk, forklarer han.
Vil ikke have blodbad i medierne
Rent faktisk sker rømningerne med fredelig midler i militær forstand, for russerne ønsker langtfra, at situationen ender med, at soldaterne går til angreb på hinanden.
- Ingen er interesseret i, at et massivt blodbad på Krim kommer i medierne. De skal nok give ukrainerne en kattelem til at slippe ud. De russiske soldater er professionelle og disciplinerede. De er underlagt, hvad de må og ikke må - og hvornår, siger Peter Kim Laustsen.
Mens urolighederne pågår, rapporterer DR og internationale medier løbende fra halvøen, hver gang situationen eskalerer yderligere.
I går blev to soldater dræbt på en militærbase i hovedbyen Simferopol efter angreb fra bevæbnede pro-russiske mænd, der kalder sig "Krims Hær".
Nyheden var ude nærmest mens, det hele foregik. Men ingen ved reelt set, om det var professionelle russiske soldater, der stormede basen, siger Peter Kim Laustsen.
- Det kræver, man præcis ved, hvem der affyrede skuddene, om det var et uheld eller en bevidst handling. Sandheden er altid det første offer, og den kan også bruges som propaganda på begge sider, siger han.
Rusland kunne nemt overmande ukrainerne
De pro-russiske militser kan dog gøre konflikten endnu mere alvorlig, hvis de vælger at 'tage sagen i egen hånd', vurderer han.
- Dem har ingen kontrol med. Hvis de først begynder at skyde på ukrainere, eller for den sags skyld hvis ukrainere begynder at skyde på russerne, kan der opstå en såkaldt 'spil over-effekt'.
Det vil sige, at en eskalation på Krim kan medføre, at russisk-sindede indbyggere i Ukraine begynder at angribe ukrainske borgere som hævn eller vice versa.
- Det helt afgørende lige nu er, om de russiske militser gør noget. Hvis russerne ville en voldelig konfrontation, så kunne de nemt angribe både flåde- og hærbaser, fordi de er større og stærkere på alle områder, siger Peter Kim Laustsen.
Ifølge DR's udsendte reporter Thomas Ubbesen, som befinder sig i Krims hovedby Simferopol, er det pro-russiske militser, der har ovrtaget en militærbasen Perevalnoe 20 km syd for Simferopol.