Pårørende til passagerer og besætningsmedlemmer, der var om bord på det savnede Malaysia Airlines fly MH370, tilbyder nu at støtte efterladte til de mange personer, der omkom, da rute MH17 styrtede ned i Ukraine for godt 10 dage siden.
- Ingen fortjener at gå igennem det, de går igennem, siger Jacquita Gonzalez, kone til besætningsmedlemmet Patrick Francis Gomez på MH370, til The Guardian.
- Lige nu er de efterladte, som vi var i begyndelsen: tavse og ønsker tid og rum. Men vi er her for dem, vi ved faktisk, hvad de går igennem. Vi ved, at dette er så smertefuldt, så hårdt, siger hun.
Identifikationsarbejde i gang
MH17 styrtede ned i det oprørerkontrollerede østlige Ukraine 18. juli, og det menes, at prorussiske separatister skød flyet ned med et jord-til-luft-missil. Alle ombordværende 298 personer mistede livet.
Ligene af ofrene er ved at blive identificeret i Holland, men det kan tage flere uger, før de kan transporteres tilbage til deres respektive hjemlande, siger Malaysias premierminister, Najib Razak.
- Der er formaliteter og lovbestemmelser, der ikke kan undgås. Det er meget usandsynligt, at de jordiske rester kan blive bragt hjem snart, siger premierministeren ifølge The Guardian.
Pårørende sørger
Flere pårørende er ifølge avisen kede af, at de endnu ikke kan få ligene hjem. Det gælder blandt andet Murphy Govind, der mistede sin søster, stewardessen Premila Rajandran, i styrtet.
- Så længe de hollandske folk gør deres arbejde med at identificere ligene, må vi bare håbe, at de kan gøre det så hurtigt som muligt, siger Murphy Govind, der havde håbet, at søsterens lig ville nå hjem før afslutningen på ramadanen.
Men i det mindste kan de efterladte til MH17-ofrene finde ro i, at de ved, hvad der skete med deres kære, lyder det fra Jacquita Gonzalez. MH370 forsvandt med 239 mennesker om bord 8. marts. Det menes at være styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean.
- De ved, hvor flyet er - nu handler det om, hvem der gjorde det. Men vi er stadig i limbo. Vi ved intet, for vi har ikke hørt noget om MH370, siger Jacquita Gonzalez.
/ritzau/