Medie: Frankrigs mest eftersøgte kvinde er rejst til Tyrkiet

Det er usandsynligt, at den 26-årige kvinde tog del i de seneste dages terror, siger kilder. Hun befandt sig nemlig i udlandet.

Hayat Boumeddiene var tidligere kæreste med Amedy Coulibaly, som blev dræbt under en gidselaktion i et kosher-supermarked, hvor han havde forskanset sig med flere gidsler. (© Scanpix)

Hayat Boumeddiene, der er eftersøgt og kæreste til en af de dræbte gidseltagere i Frankrig, er sandsynligvis i Tyrkiet.

Det siger en kilde tæt på den tyrkiske premierminister til CNN.

https://twitter.com/cnnbrk/status/553993707096391681

Den 26-årige kvinde menes endda at have været i Tyrkiet i de tre dage, hvor Frankrig var ramt af terror.

Rejste fra Frankrig før terrorangreb

Ifølge CNN's oplysninger ankom Hayat Boumeddiene til Tyrkiet den 2. januar.

Derudover har Reuters snakket med franske efterretningskilder, der mener, hun forlod Frankrig for at rejse til Syrien - netop via Tyrkiet.

Politiet har ellers efterlyst kvinden for at være involveret i drabet på en kvindelig politibetjent torsdag og likvideringen af fire gidsler i et jødisk supermarked fredag sammen med sin islamistiske partner Amedy Coulibaly.

Den 32-årige Amedy Couliably tog et ukendt antal gidsler i et jødisk supermarked i Paris fredag eftermiddag og antages desuden at være den samme gerningsmand, der dræbte en kvindelig politibetjent torsdag i Montrouge i det sydlige Paris.

BILLEDER Verden sørger med Frankrig

  • I Ungarns hovedstad Budapest er mange mødt frem foran den franske ambassade for at lægge blomster. (Foto: © Zsolt Szigetvary, Scanpix)
  • I Firenze i Italien er folk også på gaden for at støtte franskmændene. (Foto: © Maurizio Innocenti, Scanpix)
  • I Bulgariens hovedstad Sofia samler folk sig fredag aften med lys for at vise støtte til ofrene og det franske folk. (Foto: © Stoyan Nenov, Scanpix)
  • Den indiske sandkunstner Sudarsan Pattnaik skriver "Je suis Charlie" i sandet på en strand i Puri, Indien. "Je suis Charlie" er blevet en symbolsk støttesætning efter terrorangrebet mod Charlie Hebdo onsdag. (Foto: © Asit Kumar, Scanpix)
  • "Paris er Charlie", står der skrevet på Triumfbuen fredag aften. (© Scanpix)
  • En lille pige holder et "Je suis Charlie-skilt" i Sofia, Bulgarien. (Foto: © Dimitar Dilkoff, Scanpix)
  • Selv i Nepal er folk på gaden i sympati fredag aften. Her holder folk skilte og tænder lys i sympati med ofrene i hovedstaden Kathmandu. (Foto: © Prakash Mathema, Scanpix)
  • En kvinde lægger blomster foran den franske ambassade i Sofia, Bulgarien. (Foto: © Dimitar Dilkoff, Scanpix)
  • FN's generalsekretær, sydkoreanske Ban Ki-moon, skrev fredag en personlig støttemeddelelse til Frankrig - på fransk. (Foto: © Jewel Samad, Scanpix)
  • Ban Ki-moons personlige brev til ofrene og det franske folk. (Foto: © Jewel Samad, Scanpix)
  • Frankrigs ambassadør i England, Sylvie Bermann, deltager i en march i London fredag aften. (Foto: © Justin Tallis, Scanpix)
  • Mange marrokanere er fredag aften troppet op i det centrale område af hovedstaden Rabat for at vise støtte til Frankrig. (Foto: © Fadel Senna, Scanpix)
  • Rabat, Marokko. (Foto: © Fadel Senna, Scanpix)
  • En ung marrokansk kvinde holder et tændt lys i hovedstaden Rabat. (Foto: © Fadel Senna, Scanpix)
  • T-shirts med "Je suis Charlie-budskabet" bliver trykt i massevis. Her er det i Holland, hvor bagmanden uddeler dem gratis. (Foto: © Proschka Wouw, Scanpix)
  • En kvinde hæver symbolsk en kuglepen i Lissabon i Portugal for at vise sin modstand mod angrebet på Charlie Hebdo onsdag og de efterfølgende gidseltagninger fredag. (Foto: © Fernando Veludo, Scanpix)
  • Folk står i stilhed med det franske folk i Portugals hovedstad Lissabon. (Foto: © Fernando Veludo, Scanpix)
  • I København er folk samlet for at lægge blomster og holde et minuts stilhed. (Foto: © Niels Ahlmann Olesen, Scanpix)
  • Kuglepinde og blade med teksten "Je Suis Charlie" (Jeg er Charlie) er løftet højt i vejret. (Foto: © JOSEP LAGO, Scanpix)
  • I Belgien er folk samlet for at mindes Charlie Hebdo. (Foto: © EMMANUEL DUNAND, Scanpix)
1 / 20

Kæresten kendte terror-brødre

Ifølge det franske politi kendte Amedy Coulibaly de to Kouachi-brødre, som politiet dræbte ved en aktion i byen Dammartin-en Goële nordøst for Paris samtidig med, at supermarkedet blev stormet.

Fransk politi appellerede derfor til offentligheden om oplysninger om kvinden, efter politiet sent fredag eftermiddag dræbte Coulibaly.

Der blev hun beskrevet som "bevæbnet og farlig".  

Gidseltagere kendt af politiet

Franske medier har oplyst, at hun er et af syv børn, hvis mor døde, da hun var ung.

Faderen havde svært ved at finde arbejde og forsørge familien. Som voksen mistede hun et job som kasserer, da hun konverterede til islam og begyndte at gå i niqab.

Ud over den 26-årige kvinde, mangler de franske myndigheder også svar på flere centrale spørgsmål: Hvordan kunne de tre mænd planlægge deres angreb og opbygge et stort våbenarsenal, uden at myndighederne opdagede det.

Alle tre var i forvejen kendt af politiet.

DR Nyheder / AFP / Ritzau