Ukraine har fået en ufrivillig hovedrolle i det store drama, der hedder amerikansk politik.
Og hovedrolleindehaveren har - som mange andre - lidt svært ved at få det, som foregår på scenen, til at hænge sammen. Forklaring følger.
For en uge siden begyndte amerikanske medier at skrive om en problematisk telefonsamtale, som præsident Donald Trump deltog i.
Hurtigt stod det klart, at det var Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, som Trump havde haft i røret i juli. Det problematiske var, at den amerikanske præsident tilsyneladende forsøgte at lægge pres på Zelenskij for at få ham til at indlede en efterforskning af Trumps største rival ved præsidentvalget i 2020, Joe Biden.
Anklagen mod Biden
Anklagen om, at Joe Biden har snavs på hænderne i forhold til Ukraine, har cirkuleret længe.
Joe Biden har flere gange - som her i 2018 - pralet med, at han som vicepræsident under Barack Obama fik fyret Ukraines rigsadvokat Viktor Sjokin i 2016. Så langt er ukrainerne med, men filmen knækker, når vi kommer til motivet for Bidens indblanding.
Her mere end antyder Trump og hans folk, at Joe Biden ville af med Viktor Sjokin, så han ikke kunne undersøge Bidens egen søn, Hunter Biden. Han arbejdede dengang for et energiselskab i Ukraine.
Men den forklaring rimer ikke rigtig med mange ukraineres minder om Viktor Sjokin.
- Biden var bare en af helt utroligt mange, som lagde pres på Ukraine. Helt almindelige mennesker gik på gaden med billeder af Viktor Sjokin for at få ham fyret, fortæller DR Nyheders Ukraine-korrespondent, Matilde Kimer:
- Viktor Sjokin blev ikke beskyldt for at fremture med en efterforskning af det selskab, Hunter Biden arbejdede for, men han blev beskyldt for at sylte efterforskningen - altså det modsatte. Så når Donald Trump i telefonsamtalen kalder Sjokin for en "fremragende anklager", så er det ikke noget, man kan nikke genkendende til i Ukraine.
Da Joe Biden kom med sit krav om at fyre rigsadvokaten, var det USA's regerings officielle politik, der blev støttet af internationale organisationer, skriver Politifact.
EU er største donor
En af disse organisationer var EU, som Trump også langede ud efter i sin famøse telefonsamtale med præsident Zelenskij. Trump mener ikke, at Europa gør nok for at støtte Ukraine i konflikten med Rusland.
Men heller ikke den del af sagen vækker ubetinget genklang i Ukraine.
- Der er nok en følelse i Ukraine, at resten af Europa godt kunne have skruet mere op for pumperne under Maidan-revolutionen i 2014. Men jeg tror samtidig, at de fleste ukrainere godt er klar over, at når Trump siger, at det er USA, som står for det hele, så er det direkte løgn. EU er langt den største donor til Ukraine, siger Matilde Kimer.
Tv-komiker på hjemmebane
Præsident Zelenskij modsiger dog ikke Trumps version af virkeligheden i telefonsamtalen.
Den tidligere tv-komiker fremstår i det hele taget leflende i sin udveksling med Trump, og det vil sikkert medføre en del latterliggørelse hjemme i Ukraine, siger korrespondenten.
- Men samtidig er der også en vis forståelse for, at man er nødt til at sno sig, når man står i en situation, som Ukraine gør.
Samtidig minder Matilde Kimer om, at Volodimir Zelenskij er en komiker, der kom til magten via et tv-show, hvor han spillede præsident i Ukraine
- Han har brugt år af sin karriere på at gøre nar af Ukraines afhængighedsforhold til resten af verden, inklusive USA. Så han vil nok godt kunne tackle, at folk griner af ham. Det har trods alt været hans profession i årtier.