En rigsretssag rykker nu tættere på den amerikanske præsident, Donald Trump.
Det er formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, der nu vil indlede en rigsretsproces mod præsidenten.
Det har den magtfulde demokrat her til aften dansk tid officielt meldt ud. Meldingen er et markant skifte hos den indflydelsesrige demokrat, som tidligere har været tilbageholdende med at støtte ideen om en rigsretssag.
- Præsidenten skal holdes ansvarlig for sine handlinger. Ingen er hævet over loven, lød det fra Nancy Pelosi.
Beslutningen kommer, efter der i de seneste dage er blevet rejst spørgsmål om en samtale, som præsident Trump har haft med den nyvalgte ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj.
Her skulle Donald Trump ifølge en whistleblower i Det Hvide Hus have lagt pres på den nyvalgte præsident, for at få ham til at indlede en undersøgelse mod tidligere vicepræsident Joe Biden, der ønsker at blive demokraternes præsidentkandidat til valget i 2020.
Trump kalder fortsat sagen for en 'heksejagt'
Præsidenten selv har allerede reageret på Nancy Pelosis udmelding på Twitter, hvor han kalder sagen for en heksejagt. En kritik han også har brugt tidligere, når der har været tale om en rigsretssag mod ham.
- Sådan en vigtig dag i FN med så meget arbejde og succes, og så ødelægger og nedværdiger demokraterne dage med at komme med nyheden om det her vrøvl om heksejagt. Det er så dårligt for vores land, skriver Donald Trump i et tweet.
Her taler Donald Trump også om FN's generalforsamling, som blev sat i gang i dag i New York, hvor han selv har holdt tale her til eftermiddag dansk tid.
Præsident Trump har så sent som i dag afvist, at han har forsøgt at lægge pres på Ukraines præsident under den nu famøse telefonsamtale, selvom han dog samtidig bekræfter, at han har tilbageholdt bistand til Ukraine.
Det var dog ikke en "noget for noget"-situation, siger han ifølge Washington Post.
- Der blev ikke lagt noget pres på ham, intet, siger præsident Trump til pressen under et FN-topmøde i New York tidligere i dag og tilføjede, at det var en "meget venskabelig og totalt passende samtale".
Vil have hele whistleblowers klage frem
Nancy Pelosi har ifølge Washington Post brugt de seneste dage på at veje stemningen blandt førende demokrater, for at afgøre om partiet skal gå videre med en rigsretssag.
Nancy Pelosis argument har tidligere lydt, at hverken befolkningen eller det republikanske parti ønsker en rigsretssag, og at det derfor ville koste demokraterne for dyrt at insistere på at rejse en sag mod præsidenten. Det på trods af betydeligt pres fra de mere liberale kræfter i det demokratiske parti, heriblandt flere af de nuværende præsidentkandidater.
På Twitter har præsidenten udtalt, at han i morgen vil offentliggøre en transskription af telefonsamtalen.
Ifølge The Guardian har Senatet her til aften dansk tid stemt en resolution igennem, der opfordrer Trumps administration til at dele hele whistleblowerens udtalelse om præsidenten - og ikke kun udskriftet af telefon-samtalen, som Trump har annonceret.
At stille en præsident for en rigsret starter i Repræsentanternes Hus, hvor der skal være et flertal for at starte en rigsretssag. Herefter sendes rigsretssagen videre til Senatet, hvor det kræver et flertal på to tredjedele af Senatets medlemmer for at få afsat en præsident.
Der har ikke været nogen amerikanske præsidenter, der er blevet afsat fra sit embede som følge af en rigsretssag, men to præsidenter har haft rigsretssager imod sig - Bill Clinton i 1998 og Andrew Johnson tilbage i 1868.
Hvis du vil læse mere om sagen, har DR's korrespondent i USA Steffen Kretz sat flere ord på, hvor alvorlig den er for Donald Trump i artiklen her.
Du kan også blive meget klogere på, hvad en rigsretssag er i videoen her: