Libanons premierminister, Saad al-Hariri, siger ifølge Reuters i en tv-tale, at han vil indgive sin opsigelse.
Det kommer efter de store demonstrationer, der i de seneste par uger har fyldt i blandt andet den libanesiske hovedstad, Beiruts, gader.
Hariri har ifølge Reuters udtalt, at landets sikkerhed er mere vigtig end hans egen position som premierminister.
Han opfordrer alle partier til at gøre det bedste for deres land.
- Politiske stillinger kommer og går. Hensyn til værdighed og landets sikkerhed er vigtigere, siger han ifølge Ritzau.
Uklar fremtid
Hariris tilbagetrækning er et udtryk for sejr for demonstranterne, men DR's korrespondent i Mellemøsten, Michael S. Lund, mener ikke, at demonstrationerne nu vil ophøre fra den ene dag til den anden.
- Libanon er ikke ligesom andre mellemøstlige lande. Premierministeren bestemmer ikke alt, og derfor kræver befolkningen en reform i det politiske samfund. Derfor betyder dette ikke, at demonstranterne nu går hjem, men Hariris afgang vil blive fejret.
Det er dog svært at svare på, hvilken præcis betydning Hariris opsigelse kommer til at have, siger Michael S. Lund.
- Det politiske system i Libanon er meget kompliceret. Demonstranterne kræver derfor en teknokrat regering, der skal rette op på den økonomiske situation i landet.
Michael S. Lund tilføjer, at præsidenten muligvis vil forsøge at sætte en stopper for premierministerens afgang ved at overtale ham til at blive.
Protesterne startede på grund af en skat på Whatsapp
Demonstrationer i Libanon har ofte haft en religiøs sammenhæng, men ikke denne gang.
Den 17. oktober startede en bølge af protester på baggrund af en ekstra skat på en krone på mobiltjenesten Whatsapp. Den afgift er opgivet igen, efter at protesterne brød ud i landet.
Sidenhen har demonstrationerne udviklet sig til at være en generel protest mod blandt andet korruption og dårlig infrastruktur, og protesterne har bredt sig til flere store byer i Libanon.
Arbejdsløsheden i Libanon er nu oppe på 25 procent. Landet er forgældet og skylder 150 procent af statskassen væk til både andre stater og banker.
Libanesere siger nej
Libaneserne er kendt for at holde det gode humør også i hårde tider, og selvom demonstrationerne vokser sig større, formår store dele af befolkningen af danse sig gennem demonstrationerne med høj musik og slagsange.
Befolkningen i Libanon har fået nok af den økonomiske krise, der har bragt landet på randen af statsbankerot. Der er en generel opfattelse i befolkningen af, at politikerne er dybt korrupte, og flere demonstranter har krævet, at regeringen skal gå af.
Flere har peget på, at det helt særlige ved disse demonstrationer er, at befolkningen er i stand til at mobilisere sig på tværs af religiøse og politiske overbevisninger.
Artiklen er opdateret klokken 15:50 med kommentarer fra Michael S. Lund.