- Her har vi endnu en skønhed, lød det sarkastisk fra USA's præsident, Donald Trump, da en journalist fra britiske BBC i går forsøgte at stille ham et spørgsmål på et timelangt pressemøde.
Trump skulle egentlig præsentere sin nye nominerede til posten som arbejdsminister, men i stedet brugte præsidenten hovedparten af tiden på at skælde ud på journalisterne i lokalet og de medier, de repræsenterer.
- Jeg har ikke oplevet noget lignende i Det Hvide Hus. Det var et gennemgående tema, at Trump angreb pressen, og han gik efter nogle af journalisterne personligt, siger USA-korrespondent i DR Nyheder.
Alle står for skud
Donald Trumps anstrengte forhold til store dele af pressen er ikke nogen nyhed. Præsidenten har gjort det til et varemærke at angribe journalistiske ikoner som aviserne Washington Post og New York Times.
Og hans udfald mod public service-stationen BBC, der har sloganet "upartisk, fri og fair", viser, at præsidentens vrede mod medierne har lang rækkevidde, siger Johannes Langkilde:
- Man må gå ud fra, at han mener det, han siger: At pressen disker op med falske nyheder. Når han langer ud efter hæderkronede BBC, så må vreden gælde stort set alle journalister.
- Trump mener, at han ikke bliver behandlet retfærdigt.
Taler til kernevælgere
Korrespondenten vil dog ikke udelukke, at Trumps angreb på pressen også har et element af politisk strategi.
- Jeg tror, at de kernevælgere, som sendte Donald Trump i Det Hvide Hus, ser pressen som en del af den elite, som de ikke bryder sig om. Derfor forventer de også, at han fastholder det her pres mod journalisterne.
Og det gjorde præsidenten særdeles effektivt, skriver Washington Post i en analyse af pressemødet.
Avisen skriver, at præsidentens mission på pressemødet var at fjerne fokus fra skandalen om den afsatte nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn ved at gøre sig selv til dagens store historie: "Det var et klassisk greb fra Trump - at forsøge at lægge et dårligt nyhedsbillede bag sig ved at skabe et nyt".
Se pressemødet med Donald Trump i fuld længde: