Det handler om en formodet grum kriminalsag fra en parisisk middelklasseforstad.
En 12-årig jødisk pige har anmeldt tre drenge mellem 12 og 13 år for at have voldtaget hende og samtidig have sagt antisemitiske skældsord til hende.
Fransk politi efterforsker sagen som en antisemitisk hadforbrydelse - altså fjendtlighed overfor jøder.
Nu er antisemitismen i det franske samfund blevet et særdeles betændt emne i den franske valgkamp med kun cirka en uge til valget. Og noget, der også har fået franskmændene på gaden i en demonstration i går.
Le Pen vil være jødernes beskytter
Det parti, der kan bruge voldtægtssagen til størst politisk vinding, er den yderste højrefløj i form af Marine Le Pens parti 'Ressemblement National'. Det fortæller Karin Mørch, der er udlandsjournalist i DR Nyheder og kender af Frankrig.
- Det er, fordi partiet har travlt med at lægge afstand til deres egen historie med antisemitisme og vil stå som jødernes beskyttere. Og de peger så fingre af det muslimske mindretal i Frankrig og især islamister.
Grundlæggeren af partiet fra dengang, det hed 'Front National', Jean-Marie Le Pen - der også er far til Marine Le Pen - er adskillige gange blevet dømt ved fransk ret for at komme med antisemitiske ytringer som for eksempel, at Holocaust blot var 'historiske detaljer'.
Macron: Antisemitismen truer skolerne
Det er dog ikke kun på højrefløjen, at de er hurtige til at bruge den angiveligt antisemitiske hadforbrydelse politisk. Præsident Emmanuel Macron sagde onsdag på et ministermøde, at "antisemitismens svøbe" truer de franske skoler og eleverne der, skriver BBC.
Karin Mørch fortæller, at der er rettet stor kritik mod den siddende præsident for ikke at have gjort nok ved den voksende antisemitisme siden 7. oktober, og i forvejen ser det sort ud for præsident Macron.
Hans parti står samlet set til at gå voldsomt tilbage ifølge flere meningsmålinger.
Venstreparti: Antisemitisme ikke et problem
Jean-Luc Mélenchon, stifter af venstrefløjspartiet 'Det ukuelige Frankrig' (La France Insoumise), der er Frankrigs svar på Enhedslisten, har også fordømt overfaldet og voldtægten. Mélenchon bliver ellers ofte af sine politiske modstandere beskyldt for at være tvetydig, når det kommer til hans standpunkter om antisemitisme, fortæller Karin Mørch:
- Hans modstandere beskylder ham for ikke at have taget ordentligt afstand fra Hamas' angreb på Israel 7. oktober. Og han har ovenikøbet sagt, at antisemitisme ikke er et stort problem i Frankrig.
Om antisemitismen og voldtægten af den jødiske pige bliver ved med at skabe debat i Frankrigs valgkamp, vil de næste dage vise. Frankrig går til første runde af valget 30. juni og anden runde 7. juli.
Imens efterforsker fransk politi voldtægtssagen, hvor to drenge på 13 år er i myndighedernes varetægt.