Det var en amerikanske præsident i hopla, som den danske statsminister i aftes holdt et timelangt møde med i Det Hvide Hus.
Og der var ingen tvivl om, at kemien mellem Donald Trump og Lars Løkke Rasmussen (V) var rigtig god.
Det fortæller DR's globale korrespondent, Steffen Kretz, som dækkede gårsdagens møde i den amerikanske hovedstad, Washington D.C..
- I storpolitik er den personlige kontakt mellem mennesker utrolig vigtig, for den er tillidsskabende. Og der er ingen tvivl om, at der var en rigtig god kontakt mellem Trump og Løkke, og derfor kan de godt starte på venskabelig fod, når de fremover taler sammen, siger Steffen Kretz.
En god allieret
Inden mødet var der en kort fotoseance for pressen i præsidentens arbejdsværelse, Det Ovale Kontor, og her betegnede Donald Trump Lars Løkke Rasmussen som "a terrific guy" - "en vidunderlig mand" - og roste samtidig Danmark i store vendinger.
- Det var en Donald Trump på slap line og i hopla, og Løkke var også selv i godt humør. Og efter mødet fortalte en meget glad Løkke selv, at de havde haft en god og konstruktiv dialog, og at Trump eksempelvis havde været lydhør over for, at man godt kan skabe økonomisk vækst, selvom man overgår til grøn energi. Det betyder ikke umiddelbart, at Løkke har fået Trump til at ændre politik. Men man skal ikke undervurdere styrken i, at de to har haft en god samtale, siger han og fortsætter:
- Trump er samtidig en mand, der lægger stor vægt på, at folk er loyale. Og han opfatter Danmark som en meget loyal allieret, hvilket han også gav udtryk for i går. Derfor kan man godt forestille sig, at samtalen mellem de to kan berige begge parter, siger Steffen Kretz.
Møde mellem David og Goliat
Lars Løkke Rasmussen er den niende statsleder, som har været på besøg hos Donald Trump, siden han blev taget i ed som USA's præsident i januar i år.
Det Hvide Hus udsendte efterfølgende en pressemeddelelse om mødet, og Donald Trump lagde selv en video af statsministerens ankomst på sin Facebook-side.
Men selvom mødet er blevet dækket tæt i Danmark, er det dog ikke noget, som har fyldt synderligt i de amerikanske medier, fortæller DR's globale korrespondent.
Det skyldes blandt andet, at præsidenten for tiden kæmper med en række dårlige sager - heriblandt sagen om, hvorvidt russerne påvirkede det amerikanske præsidentvalg sidste år, og i hvilket omfang det er sket i samarbejde med folk fra Donald Trumps valgkampagne.
- Det var et møde mellem David og Goliat - en lille, god allieret og verdens største økonomi og militærmagt. Så det var et ganske lille møde set med amerikanske briller, og det var et af de mange, mange høflighedsvisiter, som Donald Trump vil holde med statsledere i de første 100 dage.