Tyrkiet havde i dag indkaldt de 28 Nato-lande til et sjældent møde efter artikel 4 i alliancens grundlæggende traktat, Atlantpagten.
Baggrunden var den seneste tids angreb i Tyrkiet fra terrorgruppen Islamisk Stat (IS) og den ulovlige kurdiske gruppe PKK.
Et af de tiltag, som Nato-ambassadørerne givetvis har diskuteret, er en tyrkisk-amerikansk plan om at oprette en sikkerhedszone i det nordlige Syrien på grænsen til Tyrkiet - fortrinsvis i et område, der i dag kontrolleres af IS.
Planen omtales blandt andet i avisen Washington Post, og den er i dag blevet bekræftet af Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skriver nyhedsbureauet AP.
Udvidet luftkrig
Hvis planen bliver virkelighed, skal IS fordrives fra en cirka 110 kilometer bred zone, der strækker sig fra et område vest for floden Eufrat til et stykke ind i Aleppo-regionen.
Tyrkiet har længe krævet en decideret flyveforbudszone over Syrien, men så vidt går forslaget ikke.
Sikkerhedszonen vil dog udvide den amerikansk-ledede luftkrig mod IS betragteligt, skriver Washington Post.
Og bliver terroristerne fordrevet, har zonen store perspektiver for Tyrkiet, siger mellemøstkorrespondent i DR Michael S. Lund:
- Det kunne skabe en sikker zone i Nordsyrien, hvor forskellige tyrkisk-støttede oprørsgrupper så kan overtage magten og holde kurderne i skak. For tyrkerne ville det give en buffer - og man kunne muligvis samle flygtninge der i stedet for på tyrkisk jord.
Tyrkiet har foreløbig taget imod omkring 2 millioner flygtninge fra Syrien.