Syrien er på toppen af dagsordenen, når 160 stats- og regeringschefer mandag mødes på generalforsamlingen i FN's hovedkvarter i New York.
Krigen i Syrien, der betegnes som en af de største humanitære kriser nogensinde, skal diskuteres.
- Syrien bliver det helt store på generalforsamlingen. Syrien er FN's helt store problem. Man kan ikke gøre ret meget politisk. Sikkerhedsrådet er splittet, og stormagterne står på hver sin side. Derudover mangler man penge til flygtninge, fortæller DR's korrespondent Steffen Gram fra New York.
Vil bekæmpe IS
USA står i spidsen for en koalition, der bomber terrororganiationen Islamisk Stat (IS) i Syrien fra luften, mens Rusland yder militær støtte til den syriske præsident Assads regime.
Begge lande siger, at de vil bekæmpe Islamisk Stat, men de er uenige om, hvordan de skal forholde sig til Assad-styret, som russerne betragter som et bolværk mod ekstrem islamisme.
- Russerne og Putin har oprustet i Syrien. Man har sendt jagerfly, helikoptere, kampvogne og soldater - dels for at markere russiske interesser, dels for at støtte Assad, men også for at gå i klinch med Islamisk Stat. Putin er mere og mere bekymret for, hvordan IS udvikler sig. Derfor har russerne bedt om et møde med Obama for første gang i over et år, siger Steffen Gram.
Hvordan skal krigen stoppes?
Spørgsmålet er, hvordan det skal lykkes at få stoppet krigen i Syrien, som nu kører på femte år.
- Der er kommet et nyt politisk momentum med atomaftalen med Iran og det internationale samfund. Det ser ud til at være med til at skabe en ny form for momentum, så de nu er klar til at tale om Syrien. De skal tale om, hvorvidt de skal lade Assad sidde, mens man kaster sig over IS. Det ønsker iranerne, russerne og irakerne. Det har amerikanerne og Vesten ikke været parat til, så det er et af de helt store spørgsmål i morgen, siger Steffen Gram.