Donald Trump vandt hele syv ud af de 13 stater ved den største dag i det amerikanske primærvalg, den såkaldte Super Tuesday.
En sejr, der har givet store del af det republikanske parti, som ikke ønsker Trump som kandidat, noget af en hovedpine, forklarer DR’s USA-korrespondent Johannes Langkilde.
- Det virker som om, den republikanske elite er i vildrede om, hvordan man skal gøre det her, siger han.
- Nogle holder ham ud i strakt arm, nogle er begyndt at omfavne ham – såkaldt endorse (anbefale, red.) – mens andre i dag har meldt ud, at de forsøger at rejse penge til direkte at bekrige Donald Trump.
Krigen mod Trump har allerede kørt længe.
Ifølge det journalistiske site The Center for Public Integrity har republikanske Super PACs – såkaldte politiske komitéer, der ikke er forpligtet til at oplyse, hvor mange penge de poster i en præsidentkampagne - i løbet af de sidste to uger stået bag mindst 8.500 anti-Trump reklamer.
Ifølge Johannes Langkilde skyldes utilfredsheden med Trump, at den etablerede del af partiet slet ikke ser Trump som republikaner.
- Derfor er de mere eller mindre i panik over det projekt, som Trump altså nu ser ud til mere eller mindre faktisk at lykkes med.