I løbet af de seneste dage er flere universiteter i Hongkong blevet omdannet til kamppladser mellem demonstranter og politi.
Ikke mindst ved det polytekniske universitet. Her har studerende og demonstranter barrikaderet sig mod politiet.
- Hvis ikke man vidste bedre, skulle man tro, at jeg havde besøgt en krigszone, siger DR's Asien-korrespondent Philip Khokhar, der i løbet af natten har været inde på selve universitetet, og nu befinder sig i området udenfor.
- Man kan høre alarmer fra forskellige bygninger, hvor der har været sammenstød mellem politi og demonstranter. Og et par hundrede meter fra universitetet står der familiemedlemmer og venner til de studerende. De vil prøve at distrahere politiet, så de studerende, der ønsker at forlade universitetet, kan gøre det uden at blive opdaget af sikkerhedsstyrkerne.
Politiet vil svare igen med skarp ammunition
Netop det polytekniske universitet har en vigtig strategisk betydning, forklarer han.
- Det ligger ved en vigtig tunnel, der går fra den ene side til den anden side her i Hongkong. Den har de blokeret. Det skaber kæmpe problemer for trafikken i Hongkong, og det er også formålet. Politiet forsøger at rydde tunnelen, men det er ikke lykkedes endnu. Og det er heller ikke lykkedes at fjerne demonstranterne fra universitetet, siger Philip Khokhar.
Han tilføjer, at politiet siger, at alle, som ikke har forladt universitetet senest klokken 22, lokal tid, risikerer at blive arresteret, når de stormer universitetet i løbet af natten.
Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Hongkongs politi har meldt ud, at de vil svare igen med skarp ammunition, hvis demonstranterne bruger dødbringende våben.
På vej mod afgørende sammenstød
Ifølge DR's korrespondent er den nuværende eskalering, der har stået på i flere dage, ikke bare mere af det samme, som verden har set i månedsvis.
- Demonstranterne forsøger nu dybest set at lamme Hongkong og infrastrukturen hver eneste dag - ikke bare i weekenderne med demonstrationer. Vi er på vej ind i en fase af konflikten, som hverken den lokale regering eller Beijing kan leve med på sigt, siger Philip Khokhar.
Han understreger, at ingen, hverken i Hongkong eller Kina, ønsker et blodbad. Men det kan risikere at ende med flere omkomne, hvis det kommer til sammenstød inde på selve universitetet.
- Der er mange små rum, demonstranterne har brandbomber, de er bevæbnede og klar til kamp. Der er en stemning af, at nu er man på vej mod et af de afgørende sammenstød med politiet her i Hongkong. Så jeg tror, det kan gå galt. Og derfor er der også mange, der håber på, at der kommer nogle fredelige forhandlinger med de studerende, siger DR's Asienkorrespondent.
Du kan se mere til Philip Khokhars besøg på universitetet her: