Rigtig mange børn i Kinas landdistrikter vokser op uden en mor og en far.
Faktisk er tallet over 61 millioner, viser en rapport lavet af den kinesiske NGO Shangxuelushang, der på dansk betyder 'på vej i skole'.
- Forældrene flytter typisk til byerne for at finde arbejde og efterlader børnene hos bedsteforældre eller helt alene uden opsyn, siger Hanna Leanderdal, DR's Asien-korrespondent.
En af de mange millioner kinesiske migrantarbejdere, der er flyttet til byen for at finde arbejde, er Hongwei, der kommer fra byen Shandong-provinsen.
- Han ser meget sjældent sin datter, siger Hanna Leanderdal.
Hun mødte ham omkring nytår.
- Jeg er meget glad, nu er der ikke længe til jeg er hjemme, sagde Hongwei dengang.
Han er en af de få heldige, der har mulighed for at besøge sin datter engang i mellem.
Ikke alle er så heldige
- Det er langt fra alle børn af migrantarbejdere, der er så heldige at have fysisk kontakt med deres forældre, siger Liu Xinyu, fra den kinesiske NGO Shangxuelushang, der står bag rapporten om de efterladte børn.
Af de efterladte har 15 procent ingen kontakt med deres forældre i løbet af et kalenderår. Omkring fire procent får kun et enkelt opkald fra forældrene om året.
- Typisk omkring nytår, siger Hanna Leanderdal.
Over 20 millioner af børnene bor sammen med deres forældre, men lidt over tre procent er efterladt til at klare sig selv, viser rapporten.
- En af hovedårsagerne til at forældrene efterlader deres børn i landdistrikterne er, at det ikke er muligt at få børnene i skole i byerne, siger Hanna Leanderdal.
Store konsekvenserRapporten viser også, at 30 procent af børne har selvmordstanker og 70 procent har psykiske problemer.
- Det her har meget store konsekvenser for børnene, siger Liu Xinyu.
Han håber med rapporten at få sat fokus på problemet og få gang i en kampagne, der skal få forældre der bor langt fra børnene til at ringe hjem mindst to gange om ugen, for at sikre børnenes trivsel.
- En ting er prisen på opkaldene, men mange forældre har også den opfattelse, at hvis de bare sørger økonomisk for familien, så er der ingen problemer eller grund til for mange opkald, siger Hanna Leanderdal.