Briterne har kurs mod et parlamentsvalg den 12. december.
Overhuset forventes i dag at blåstemple Underhusets ja til et valg, og så er der udsigt til, at parlamentet i næste uge bliver suspenderet frem til valget.
Dermed er der skudt gang i valgkampen, hvor premierminister Boris Johnson siger, at der er brug for et nyt parlament for at få gennemført brexit, mens Labour-leder Jeremy Corbyn lover at gøre Storbritannien til et land for de mange i stedet for de få.
Og spørger man briterne, så er det den rigtige beslutning at gå til valg, fortæller Kim Bildsøe Lassen, DR's korrespondent i Storbritannien.
- Der er en fornemmelse - både i aviserne her til morgen og hos dem, jeg talte med i går - der indikerer, at dette er det rigtige for nationen, og det er rigtigt, at der sker noget, siger korrespondenten.
- Der har været en udfordring i at have et parlament med en regering, der langt fra har et flertal, og derfor har så svært ved at få sin politik i gennem.
Trætte af dødvande
Der er dog risiko for, at valget ikke ændrer situationen i parlamentet betydeligt, påpeger Kim Bildsøe Lassen.
- Men der er naturligvis også mulighed for, at et af de store partier i form af De Konservative eller Labour får så godt et valg, at de får et flertal, så de kan regere.
Den siddende konservative regering har ikke flertal i parlamentet, og det har ført til et dødvande i den politiske proces, siger Kim Bildsøe Lassen, som påpeger, at briterne ikke har tradition for mindretalsregeringer.
- Det fungerer ikke rigtigt i det britiske system - det har de sidste år vist med al tydelighed.
Det britiske valgsystem resulterer i millioner af spildte stemmer. Få overblikket over briternes måde at gå til valg på her:
- Så der er et håb hos mange om, at der er et af partierne, som kommer ud og er så stærkt, at det får mulighed for at gennemføre dets politik, så der reelt kommer til at være nogle beslutninger - at der sker noget i stedet for de evindelige diskussioner, som man har set i parlamentet, siger Kim Bildsøe Lassen.
Hos tabloidavisen Daily Mirror glæder man sig over muligheden for komme af med premierministeren.
- Vælgerne får endelig muligheden for at fyre hensynsløse Boris Johnson, lyder det fra avisen, der ikke lægger skjul på, hvor dens sympati i hvert fald ikke ligger.
Det samme kan siges om Daily Mail, hvor det dog er Jeremy Corbyn, der gøres til skurken, som vil ødelægge julen.
Kommer til at spille ind på brexit
Trods regeringens ønske om at få brexit gennemført den 31. oktober, har Boris Johnson måttet acceptere en fleksibel udskydelse af brexit til den 31. januar.
Premierministeren håber, at valget kan give ham nogle flere mandater i Underhuset, så han kan få brudt dødvandet i parlamentet og få sin brexit-aftale i gennem.
Skulle De Konservative få flertal, kan man forvente, at Boris Johnsons regering vil sørge for, at briterne kommer ud af EU hurtigst muligt, fortæller Kim Bildsøe Lassen.
- Måske endda inden den 31. januar, siger han med henvisning til den fleksible brexit-udskydelse, som EU har givet briterne.
Resulterer valget i en Labour-regering, er det dog sværere at svare kort og kontant på spørgsmålet om, hvad der sker med brexit, siger korrespondenten.
Han peger på, at Labour vil forhandle en ny skilsmisseaftale med EU, som blandt andet indbefatter, at briterne vil forblive en del af toldunionen med EU.
- Så skal den aftale til en folkeafstemning, hvor valget bliver mellem den og at blive i EU.
Processen med at forhandle en ny aftale hjem, få den gennem parlamentet og så til folkeafstemning er mildest talt en længere en af slagsen.
- Hvis Labour kommer til magten, vil man se en fortsættelse af brexit-diskussionerne og folkeafstemningsspørgsmålet, som kommer til at vare det meste af året, siger korrespondenten.
- Jeg tror, at det er en af de ting, som Labour-folkene får en smule svært ved at sælge til folk, når de går ud og banker på døre i den kommende tid.