Et angreb, som den israelske hær kalder det største angreb, de har udført, siden Hamas' terrorangreb mod landet for snart tre uger siden.
Soldaterne forlod dog hurtigt Gaza igen, og det kan virke underligt, siger Kenneth Øhlenschlæger Buhl, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet.
Men taktikken giver god mening, forklarer han.
- Israel prøver formodentlig at få Hamas til at afsløre, hvordan de har tænkt sig at forsvare sig, og hvad deres procedurer vil være, når israelerne for alvor rykker ind, siger han.
Nålestikoperation kan svække Hamas
Kenneth Øhlenschlæger Buhl kalder Israels angreb for en nålestikoperation, hvor de benytter sig af den såkaldte "ulven kommer-taktik".
- De trænger ind for at prøve at lokalisere, hvor Hamas holder til, siger han.
På den måde kan man svække Hamas' forsvar uden decideret at ødelægge det, og det kan ifølge Kenneth Øhlenschlæger Buhl få betydning for den palæstinensiske bevægelse.
- Det kan tvinge dem til at rokere om på deres styrker, og her vil de være sårbare, når de flytter deres folk fra A til B, siger han.
Gazastriben i det vestlige Israel er markeret på kortet nedenfor:
Jakob Rømer Barfod, der er major og ph.d. ved Forsvarsakademiet, ser andre militære formål fra israelsk side med det kortvarige angreb.
- Israel kan med angrebet finpudse deres egne enheder ved for eksempel at prøve noget materiel eller teknologi af.
- De kan desuden have haft konkrete mål. Det kan være specifikke Hamas-folk, siger han.
Israel vil sende signal til omverden
Foruden de militære motiver, kan der også være andre årsager til Israels lynangreb i nat i Gaza.
Det vurderer DR's korrespondent Søren Bendixen, der dækker krigen mellem Israel og Hamas for DR fra den israelske by Ashkelon.
- Israel vil sende et signal til omverdenen. Først og fremmest ved at vise at der er en fremdrift i deres militæroperation. At man hele tiden er lidt tættere på det mål, man gerne vil nå, siger han.
Den analyse er Kenneth Øhlenschlæger Buhl enig i.
- Benjamin Netanyahu (Israels premierminister, red.) er under pres for at iværksætte en landoffensiv i Gaza. Så han vil vise, at man har gang i noget, siger han.
Søren Bendixen fortæller, at der heller ikke gik lang tid fra angrebet skete, til den israelske hær offentliggjorde videoer fra operationen.
Netanyahu: Det er kun begyndelsen
Ifølge den israelske hær formåede deres kampvogne og soldater at få ram på infrastruktur og poster, der affyrede panserværnsraketter i Gaza.
Hæren oplyser desuden, at det kortvarige angreb i Gaza er et led i forberedelserne til næste fase af kampene mod Hamas.
Det forventes, at en længerevarende og større israelsk landoffensiv i Gaza er under opsejling, og det bekræftede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, også i går på et pressemøde.
- Det her er kun begyndelsen. Vi forbereder os på en landoffensiv, sagde premierministeren.
Han ville dog ikke komme nærmere ind på, hvornår offensiven iværksættes eller omfanget af den.
Det vil han i stedet diskutere med landets krigskabinet, som han oprettede, kort efter krigen brød ud.
Kenneth Øhlenschlæger Buhl forventer, at der vil komme flere nålestikoperationer, før vi ser den reelle landoffensiv.
Samtidig vurderer han, at nattens lynangreb betyder, at landoffensiven "er rykket tættere på".
Israel vil fastholde omverdens opbakning
Selvom flere militæreksperter har talt om en nærtforestående israelsk landoffensiv i Gaza i længere tid, så er den ikke blevet iværksat endnu.
Der kan ifølge Jakob Rømer Barfod blandt andet ligge et humanistisk motiv bag.
- Israel venter formodentlig fortsat på, at civile trækker mod den sydlige del af Gaza. På den måde vil man sikre, at så få civile som muligt kommer til skade ved en landoffensiv, siger han.
Jakob Rømer Barfod peger desuden på, at Israel fastholder et pres på Hamas ved at trække landoffensiven ud.
- Landet forsøger at få Hamas til at blive trætte af konstant at være klar til Israels angreb. Det har de været i to uger nu, siger han.
Derudover er det Israels ønske, at den massive opbakning og støtte, som de har fået fra andre lande ovenpå Hamas' terrorangreb, består.
- Israel har formentlig gang i politiske forhandlinger. Det kan være med USA, lande i EU og Mellemøsten eller en organisation som FN.
- Det gør de for at sikre sig en så stor opbakning blandt verdens lande som muligt. Jo mindre støtte, jo mindre vil lysten fra israelsk side være til at gennemføre en stor landoffensiv, siger Jakob Rømer Barfod.
Du kan hele tiden følge udviklingen i krigen mellem Israel og Hamas i vores liveblog.