Hamad har forbindinger om sin ene arm og skulder. Hans ben bærer mærker af brandsår, og han spiser langsomt, mens han siddende på en hospitalsseng i den kurdiske del af Irak fortæller sin histore.
- De stillede os og på en række og så skød de os en efter en i hovedet. Men de ramte mig i skulderen og armen i stedet, fortæller han langsomt.
Hamad var udstationeret nær den irakiske millionby Mosul, da den sunnimuslimske militante gruppe Den islamiske stat i Irak og Levanten (ISIS) rykkede frem.
- Er du shia eller sunni?
Han fortæller, at hans officerer var flygtet, og at hans deling derfor overgav sig uden kamp. ISIS-krigerne tog derefter de irakiske soldaters uniformer og våben.
- De spurgte, om vi var shiamuslimer eller sunnier. Min ven sagde shia og blev skudt. Jeg løj og sagde, jeg var sunni. Men de svarede, at jeg stadig var en forræder, fordi jeg arbejdede i den irakiske hær, siger den unge soldat, der stadig frygter islamisternes hævn og derfor ikke vil have sit fulde navn frem.
DR kan ikke verificere hans historie, men den stemmer overens med andre øjenvidneberetninger om masselikvideringer fra ISIS' side. ISIS har også selv lagt adskillige videoer og billeder på internettet, hvor gruppen tager skylden for likvideringer af irakiske krigsfanger.
Spillede død
Lægerne på hospitalet siger desuden, at Hamads historie har været enslydende, siden han blev indlagt, og at hans sår er i overensstemmelse med den historie, han konsekvent har fortalt.
- Jeg troede, jeg skulle dø, da kuglerne ramte mig, og jeg faldt sammen. Men jeg gned mit blod fra armen i mit ansigt og spillede død, mens de skød de andre, siger han.
Hamad betragter ISIS som terrorister, der forsøger at skabe en sekterisk krig i Irak. Men hos andre besøgende på hospitalet møder man en helt anden holdning.
- ISIS er bedre end regering
Mange patienter og pårørende er kommet fra Mosul, som nu er indtaget af ISIS, men de er ikke flygtet fra ISIS. De er flygtet på grund af frygten for luftbombardementer fra Iraks regering, siger flere.
- Jeg støtter ikke alle ISIS' ideer, men de er bedre end det, vi havde før, siger Ahmed, en ung mand fra Mosul, der er på hospitalet for at besøge sin onkel.
- Den irakiske hær arresterede sunnimuslimer uden grund. Folk blev tortureret i fængslerne, myndighederne var korrupte, og luftvåbenet bombede civile områder fra luften, når de mente, der var militante der. Det er regeringen, der har skabt de sekteriske problemer, siger Ahmed, der mener, at situationen er langt bedre under ISIS og de andre sunnimuslimske grupper, der nu kontrollerer byen.
- Der er fredeligt i gaderne, og grupperne patruljerer. De gør ikke én noget, med mindre man arbejder for de irakiske myndigheder. Det, min familie frygter mest, er luftangreb fra den irakiske hær, siger han og genfortæller dermed en historie, jeg har hørt fra dusinvis af andre flygtninge fra Mosul.
Soldat: Irak har ingen fremtid
Tilbage i hospitalssengen rør Hamad uroligt på sig. Han har brandsår på benene, som han siger er et resultat af, at ISIS' krigere gjorde et halvkvalt forsøg på at brænde ligene af de henrettede soldater. Han turde ikke flytte sig, og flammerne ramte hans ben, inden ilden gik ud, fortæller Hamad.
Han flygtede til fods mod kurdiske områder midt om natten, indtil han mødte en tilfældig kurdisk mand, der har hjulpet ham med mad og tøj. Han forstår godt noget af kritikken af den irakiske hær.
- Der var korrupte folk i hæren, specielt blandt officererne, men jeg stod bare ved en kontrolpost og gjorde intet forkert. Men officererne forrådte os og efterlod os i ISIS' hænder, siger Hamad.
Han vil nu forsøge at komme tilbage til sin hjemby i det sydlige Irak, hvor ISIS' krigere er langt væk. Han vil ikke tilbage til hæren og kæmpe for et land, som han mener er ved at falde fra hinanden.
- Irak har ikke nogen fremtid. Ikke efter alt, hvad der er sket nu.
Se Michael S. Lunds reportage fra hospitalet i Nordirak i TV Avisen klokken 21.00 i aften.