Mennesker, der rejser ulovligt ind I USA, skal sendes ud med det samme – uden at komme for en dommer.
Sådan lød det i aftes fra den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter.
- Vi kan ikke tillade, at alle disse mennesker invaderer vores land. Når de kommer ind, må vi umiddelbart – uden om dommere og retsager, sende dem tilbage, hvor de kom fra. Vores system er en hån mod ordentlig immigrationspolitik og lov og ret, skriver præsidenten.
- Mange børn kommer uden forældre. Vores immigrationspolitik bliver latterliggjort verden over og er meget uretfærdig over for dem, der er kommet lovligt igennem vores system og som venter årevis på at få deres sag behandlet. Immigration skal være baseret på fortjeneste - vi har brug for mennesker, der kan gøre USA stort igen, skriver han.
I tweetet skelner præsidenten ikke mellem migranter, der søger mod USA for at arbejde, og de, der søger asyl.
Kræver utvetydig afvisning
Men det er både ulovligt og i strid med den amerikanske forfatning at sende migranter bort ved grænsen uden at behandle deres sag.
Det vurderer en amerikansk interesseorganisation overfor nyhedsbureauet AP.
- Enhver embedsmand, som har sværget en ed om at overholde forfatningen, bør afvise det her uden tvetydighed, lyder det fra Omar Jadwat, som er leder af ACLUS Immigrant Rights Projects, som arbejder for at beskytte migranters rettigheder.
Udskældt adskillelse
Tweetet kommer efter, at præsidenten i sidste uge afviste et forslag fra Kongressen om at indsætte flere dommere til at håndtere de mange migrationssager, der i øjeblikket står i kø for at blive behandlet.
Antallet af sager er nemlig steget markant, siden Trump-administrationen indførte en nultolerancepolitik ved grænsen til Mexico, som betyder, at samtlige personer, der krydser grænsen ulovligt, bliver retsforfulgt.
Det har blandt andet betydet, at over 2.300 børn er blevet adskilt fra deres forældre.
Den fremgangsmåde satte præsidenten dog en stopper for i sidste uge, efter metoden fik voldsom og vidtrækkende kritik for at være i strid med menneskerettighederne.