I Ukraine har man undret sig i månedsvis. Undret sig over, hvorfor et milliardbeløb, man var blevet lovet i økonomisk bistand af USA, blev forsinket og over, hvilke konsekvenser selvsamme pulje penge nu har fået.
Og man ser forbløffet på, hvordan anklagerne fyger frem og tilbage mellem Republikanerne og Demokraterne i den undersøgelse, der kan til en rigsretssag mod Donald Trump.
Hvorvidt Trump har gjort sig skyldig i at tilbageholde militærhjælp til Ukraine for at afpresse den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, og forsøge at fremme sine egne muligheder for genvalg i 2020, er endnu ikke klart.
Faktum er dog, at i Ukraine måtte man pludseligt se langt efter den økonomiske håndsrækning, der ellers var vedtaget i Kongressen, og som har stor betydning.
For det amerikanske bidrag svarer til omkring ti procent af Ukraines samlede forsvarsbudget.
Og i mere end fem år har den ukrainske hær udkæmpet en krig mod russisk-støttede oprørere, hvor det amerikanske udstyr ikke blot gør en forskel ved fronten - det har også været med til at afskrække modstanderen.
I Ukraine er der behov for det, siger Sergij Kryvonos, der er næstformand i det ukrainske sikkerhedsråd.
- Vi har svært brug for det. Vi har modtaget det højkvalitetsudstyr, vi har bedt om, og vi er meget interesserede i at samarbejde med den amerikanske side.
I den vestlige del af landet træner ukrainske soldater sammen med vestlige, og opfattelsen af, at man har en alliance med USA, tæller lige så højt som selve udstyret, forklarer lederen af Ukraines 20.000 faldskærmstropper.
- En ting er den materielle hjælp, men det giver ikke mening at gøre det op i kroner og ører. Det er den moralske opbakning, siger Andrij Kovaltjuk, stabschefen for Ukraines faldskærmstropper.
- Helt utænkeligt og utroligt
Den er der de seneste måneder til gengæld blevet stillet gevaldigt stort spørgsmål ved.
For mens størstedelen af de omkring 2,7 milliarder kroner endeligt blev frigivet i september, har den amerikanske opbakning til Ukraine flakket lidt i den indenrigspolitiske strid i USA, hvor balladen om et telefonopkald mellem Donald Trump og Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har overtaget mediedagsordenen.
I Ukraine sidder man tilbage og ser måbende til.
- Jeg kunne ikke forestille mig, at militærhjælpen fra USA - det, som vi så desperat har brug for, for at bekæmpe den russiske aggression - ville blive indefrossset, siger Darja Kalenjuk, der er direktør i Anti-korruptionscentret, ANTAC.
- Og at der skulle være betingelser for, at den kunne blive udbetalt - og at de betingelser skulle være en offentlig erklæring fra Zelenskyj om, at vi vil efterforske den amerikanske præsidents politiske rival (demokraten Joe Biden, red.). Det er helt utænkeligt og utroligt, siger hun.
Amerikanernes til tider ensidige fremstilling af Ukraine, ar hun også ved at være rigeligt træt af.
- Selv hvis ukrainerne havde intentioner om at påvirke det amerikanske valg, er vi simpelthen ikke i stand til det. Vi har så mange problemer her, siger hun og fortsætter:
- Vi er i krig med Rusland, vi er blevet angrebet af Rusland, og vi forsøger desperat at reformere vores land. Helt ærligt. At vi skulle have forsøgt at påvirke et valg i et af verdens mest magtfulde lande, det er vanvittigt, slår hun fast.
Træt af beskyldninger om korruption
Den amerikanske præsident har blandt andet begrundet tilbageholdelsen af militærstøtten til Ukraine med, at man blot evaluerede korruptionsbekæmpelsen, efter at den nye præsident trådte til i foråret.
Og han fastholder, at Ukraine har spillet en rolle i præsidentvalget i 2016. Til trods for, at størstedelen af den amerikanske efterretningstjeneste har konkluderet, at det var Rusland, der forsøgte at påvirke valget.
Det er beklageligt og urimeligt, at Ukraine nu er blevet omdrejningspunktet i en fortælling, der får fremstillet landet som et af verdens mest korrupte, siger Darja Kalenjuk.
- Vi glemmer, at millioner af ukrainerne faktisk sagde fra over for kleptokratiet for seks år siden. 100 ukrainere blev dræbt på pladsen i Kiev, fordi de demonstrerede mod Viktor Janukovitjs kleptokratiske regering, siger hun.
Siden 2014 har USA suppleret Ukraine med militært udstyr for omkring 10 milliarder danske kroner - et bidrag, der har haft tværpolitisk støtte i Kongressen i USA.
- Det farligste for Ukraine vil være at drive en kile gennem den politiske opbakning. Det vil kun gavne Rusland, siger antikorruptions-direktøren.
Et analyse, der udover at været bakket op af en række amerikanske diplomater og eksperter, også vækker genlyd blandt de ukrainske styrker.
- Rusland kan når som helst udnytte situationen og manipulere den til skade for Ukraine, siger Andrij Kovaltjuk.
Den 9. december mødes Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, med Frankrig, Tyskland og Ruslands præsident, Vladimir Putin til fredsforhandlinger i Paris.