Hovedmistænkt bag Sri Lanka-bombeangreb anholdt

En 29-årig srilankansk mand og yderligere fire andre personer er anholdt i Mellemøsten, oplyser Interpol.

Militærpersonale står stadig vagt uden for kirkerne i hovedstaden Colombo, hvor overlevende og efterladte tidligere på ugen deltog i den første messe afholdt efter angrebet i påsken. (Foto: © Ishara S. KODIKARA, Scanpix)

En 29-årig hovedmistænkt bag bombeangrebene i Sri Lanka i påsken er anholdt i Mellemøsten, og sammen med fire andre udleveret til myndighederne i Sri Lanka.

Det oplyser Interpol ifølge både nyhedsbureauet AP og tyske Tagesspigel

- Anholdelsen og udleveringen af en af de hovedmistænkte bag bombeangrebet i Sri Lanka er et vigtigt skridt i den nuværende efterforskning, siger generalsekretær i Interpol Jürgen Stock ifølge Tagesspigel.

Den 29-årige mand er mistænkt for terrorisme og drab og har været efterlyst af den internationale organisation, der fra slutningen af april har assisteret de lokale politimyndigheder i Sri Lanka.

De i alt fem mistænkte er ankommet til Sri Lanka fra Saudi-Arabien i dag, men Interpol har endnu ikke specificeret, hvilket land de fem blev pågrebet i.

Mindst 290 dræbte

Ifølge srilankansk politi er der nu i alt 102 mistænkte anholdt i forbindelse med de i alt otte blodige eksplosioner, der fandt sted i påsken.

Her sprang bomberne.

Angrebene var rettet mod tre kirker og øens kristne minoritet og tre turisthoteller. Mindst 290 personer blev dræbt og mere end 500 såret, da i alt ni selvmordsbombere sprængte sig selv i luften den 21. april. Mange udlændinge omkom, og blandt ofrene var også tre danske børn.

Terrororganisationen Islamisk Stat har påtaget sig skylden for det omfattende angreb, og angiveligt skulle der have været tale om et gengældelsesangreb for terrorangrebet i Christchurch i New Zealand. Her blev to moskeer angrebet, og 50 mennesker omkom.

Angrebet i påsken er det blodigste i flere årtier på øen, og myndighederne har arbejdet med en teori om, at angrebene blev udført af lokale ekstremistiske islamistiske grupper, blandt andet den såkaldte National Thowfeek Jammath (NTJ).

Efterretningstjenester fra Interpol og otte lande, herunder USA, har indtil videre hjulpet Sri Lanka med efterforskningen.

Onsdag var hundredevis af efterladte og overlevende fra angrebene samlet til messe i en af de ramte kirker i hovedstaden Colombo.