I Sydkoreas hovedstad, Seoul, blev der klappet og kippet med det sydkoreanske genforeningsflag tidligere i dag.
Da de historiske billeder af den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, som tog imod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, blev vist, gav det håb til mange sydkoreanere om, at et fremtidigt samarbejde på den koreanske halvø måske kan føre til en genforening.
I Goyang, omkring 50 kilometer fra grænselandsbyen Panmunjom, hvor de to ledere i dag mødes, var flere mødt frem for at vise deres støtte til mødet, der er det første mellem to koreanske ledere udenfor Nordkorea.
Kim Jong-un og Moon Jae-in har underskrevet en fælles erklæring om, at de vil arbejde for at få underskrevet en egentlig fredsaftale inden udgangen af året, samt sikre at den koreanske halvø bliver frigjort for atomvåben.
Rørt til tårer
Da Korea-krigen sluttede i 1953 underskrev de Nord- og Sydkorea en aftale om våbenhvile, men der er endnu ikke indgået en egentlig fredsaftale, og derfor er de to lande teknisk set stadig i krig.
Landet blev delt ved den 38. breddegrad, hvor der i dag er en sikkerhedszone, den såkaldte demilitariserede zone, der er 250 kilometer lang og fire kilometer bred.
Mange tusinder familier i Korea blev fanget på hver sin side af grænsen, og kun få gange siden krigens afslutning har der været afholdt genforeningsmøder, hvor udvalgte familier kunne samles ved grænsen for igen at se hinanden.
Mødet mellem Kim Jong-un og Moon Jae-in har dog indgydet fornyet håb om, at de to lande endelig kan få underskrevet en fredsaftale og få etableret et samarbejde.
- Jeg blev meget rørt og mine øjne blev fyldt med tårer, da den nordkoreanske leder Kim Jong-un og præsident Moon Jae-in gav hånd, siger den 36-årige universitetslektor Shin Jung hyun, der er mødt op i Goyang.
- Jeg ser mødet som en mulighed for Syd- og Nordkorea til at få etableret et samarbejde og udvikle deres diplomatiske forhold. Jeg vil ønske, at det kan føre til et aktivt samarbejde på den koreanske halvø og også mellem Nordkorea og USA såvel som andre lande.
- Så kan det eventuelt lede til en genforening af de to lande, siger han.