- Hello, it's Christine, siger en fnisende stemme i den anden ende af røret.
DR Nyheder har ringet til en telefon midt i Bruxelles.
Nogle få meter fra det store gule telefonrør, hvor Christine nu snakker, er opsat et webcam.
Det transmitterer live fra en gade i Bruxelles, så DR's webreporter fra DR Byen på Amager i København kan følge med i, hvem der slentrer forbi telefonen. Tilfældigvis er det Christine, som svarer fra Belgien.
- Who is it? It is Christine from Brussels, siger hun prøvende.
- Hello, it's Sabrina from Denmark.
DR's webreporter forklarer sit ærinde.
DR afprøver den telefon, som det officielle turistkontor, Visit Brussels, har installeret tre forskellige steder midt i Bruxelles.
Formålet med telefonerne er at afkriminalisere byen udadtil, efter at Bruxelles flere dage i november var i højeste alarmberedskab på grund af terrortrusler mod byen. Myndighederne så sig nødsaget til at melde Bruxelles i undtagelsestilstand, og skoler og offentlige steder blev lukket.
Flere af gerningsmændene fra terrorattentaterne i Paris den 13. var bosat netop i Bruxelles.
'Pick up the phone' opfordrer store hvide bogstaver over den gule telefon, som modtager opkald fra hele verden. Og nu fra Danmark.
Turistorganisationen kalder initiativet #callbrussels og har gjort det muligt for folk fra hele verden at ringe direkte til belgierne og spørge; How is life in Brussels today? For på den måde at promovere byen for andet end en terrorist-rede.
- Føler du dig utryg i Bruxelles?
Christine fortæller, at hun og hendes to venner hørte telefonen bimle og blev nysgerrige. De tre står lige nu foran Mont des Arts, som er et historisk område i centrum af Bruxelles. De ser ud til at fryse lidt.
- Måske vil du hellere tale med min veninde Verina, der bor hernede, siger hun.
Fra skrivebordet på redaktionen i DR Byen kan man se på live-billederne, hvordan hun lidt forfjumret rækker røret videre til sin intetanende veninde.
- Hey, hvem er det, siger en stemme på engelsk.
Verina fortæller, at hun er udvekslingsstudernede i Bruxelles, at hun har boet i byen nogle måneder og oprindeligt er fra Østrig. I aften skal hun vise vennerne, der er på besøg, rundt i byen.
Føler du dig utryg, når du går rundt i gaderne i Bruxelles?
- Jeg tænkte nok, det var det, du ville spørge om, siger Verina og tænker lidt:
- Nej, det er kun, når man ser uniformerede betjente, man tænker over det, der er sket.
Hun har ikke lagt mærke til telefonen før i dag, men synes, at det er en god idé.
- Det er sjovt at kunne tale med fremmede fra alle mulige lande, siger hun og griner lidt.
To måneder efter truslerne
Når Verina bevæger sig rundt i sin by i dag, tænker hun ikke så meget over, at den i november var total lukket ned på grund af terrortrusler.
En undtagelsestilstand skaber ellers en forståelig utryghed hos borgerne, forklarede DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe dengang, fordi den sender et signal om, at myndighederne ikke har kontrol over situationen.
I Bruxelles var beredskabet efter terrorangrebet på spillestedet Bataclan i Paris på det maksimale fire, hvilket var meget sjældent bekendtskab for befolkningen i det fleste europæiske lande.
For Verina og vennerne er det fortid, og i aften skal de nyde hovedstaden og dens seværdigheder.
DR's webreporter spørger, om de tre på skærmen vil vinke. De siger, de slet ikke havde opdaget kameraet. De vender sig mod det og griner og vinker.
- Det var hyggeligt at snakke med dig. Held og lykke med din artikel, siger Verina.
Udover Mont des Arts kan man ringe til turister eller borgere, som befinder sig i Flagey eller i nærheden af rådhushallen i Molenbeek.