"Grækenland øger sikkerheden på grænsen til maksimum. Forsøg ikke at krydse grænsen til Grækenland ulovligt."
Sådan lyder en sms, som de græske myndigheder i dag sendte til alle mobiltelefoner i et område nær grænsen til Tyrkiet i det østligste Grækenland.
Omtrent det samme budskab blev samtidig sendt ud via højtalere i området, skriver Reuters.
Højeste beredskab
De græske myndigheder er i højeste beredskab, efter Tyrkiet fredag besluttede, at landet ikke længere vil bremse flygtninge og migranter, som forsøger at komme ind i EU.
Beslutningen har fået tusinder af migranter til at søge mod Tyrkiets grænse til Grækenland. De forsamler sig især omkring den tyrkiske grænseby Edirne. Ligesom i går lørdag har græsk politi skudt tåregas ind over grænsen mod migranter, som kaster sten den anden vej.
Andre søger mod kysten i håbet om at nå en af de græske øer i Middelhavet med båd.
Pilene på kortet markerer, hvor Grækenland oplever stigende pres fra migranter:
Svømmer over grænsen
Flere migranter trodser de græske myndigheders advarsler og forsøger at krydse grænsen.
Grækenland siger selv, at der lørdag var 9.600 forsøg på at trænge ind i landet illegalt. Og det er langt fra alle, som bliver bremset.
Over 500 migranter er i dag sejlet til de græske øer Lesbos, Samos og Chios, oplyser en kilde i græsk politi til Reuters. Øerne huser i forvejen over 40.000 migranter i overfyldte og uhumske lejre.
Også ved landgrænsen i Grækenlands østligste hjørne er der adskillige rapporter om migranter, der har held til at komme over grænsen. Det sker blandt andet ved at krydse en ubevogtet flod på grænsen i båd - en af migranterne valgte endda at svømme over i det kolde vand:
Flest afghanere
Omkring 3,7 millioner flygtninge fra krigen i Syrien opholder sig i Tyrkiet. De græske myndigheder siger dog, at hovedparten af de migranter, som de pågriber ved grænsen i øjeblikket, kommer fra Afghanistan.
Det skyldes formentlig, at afghanere har markant dårligere forhold end syrere i Tyrkiet. Afghanerne har for eksempel meget sværere ved at få opholdstilladelse.
Tyrkiet indgik i 2016 en aftale om at stoppe flygtningestrømmen mod EU. Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan har flere gange truet med at rive aftalen i stykker og åbne grænserne.
Bægeret flød over, da 33 tyrkiske soldater blev dræbt i Syriens Idlib-provins, hvor Tyrkiet længe har appelleret om støtte fra EU og Nato.