I aftes nåede præsident Viktor Janukovitj og oppositionspolitikerne en våbenhvile.
Men noget tyder på, at demonstranterne på Uafhængighedspladsen ikke har godkendt forhandlingerne. Her til morgen er der fortsat kampe i Kijev, fortæller DR's udsendte reporter Matilde Kimer.
- Indenfor de seneste tyve minutter er det så, som så med våbenhvilen.
- Vi hører nogle gigantiske brag. Af det jeg kan se her 200 meter fra pladsen, så er våbenhvilen mere eller mindre afbrudt. Der er kæmpe eksplosioner, og jeg kan også høre riffelskud.
- På de sociale medier kan jeg læse, at demonstranterne er begyndt at svare igen med at kaste sten mod politiet, siger hun.
BBC-journalist fortæller om kampe
Det samme sagde BBC's Moskva-korrespondent på twitter tidligere på morgenen.
- Så meget for våbenhvilen i Kijev. På Uafhængighedspladsen affyres der nu chokgranater, molotovcocktails og sorte røgsøjler, skrev Steve Rosenberg kvart i syv torsdag morgen dansk tid.
Splittet protestbevægelse
Den manglende accept af våbenhvilen kan ifølge DR's journalist tyde på, at demonstranterne på pladsen ikke står bag forhandlerne af våbenhvilen.
Det oplevede Matilde Kimer blandt andet i nat, da hun var omme bag demonstranternes barrikade og så intern splittelse.
- Der var flere af demonstranterne, der nærmest var ved at komme op at slås. Fordi, der var dem, der ville honorere den her våbenhvile for at få fremskridt.
- Og andre mere radikale kræfter hos demonstranter sagde: Hvad nytter det, det er jo spil for galleriet, når de beslutter sig for at angribe os igen, så gør de det jo bare, forklarer Matilde Kimer om demonstanternes fraktioner.
Selvom der ikke blev kastet molotovcocktails hen over natten, blev der stadig gjort klar med brand-barrikader og politiet var til stede og klar.
- Men nu er vi der, hvor begge parter har genoptaget deres kasteskyts, siger Matilde Kimer.
Blodigt døgn
Da våbenhvilen blev nået efter det blodigste døgn i Ukraine i 20 år, blev der spekuleret i, om oppositionspolitikerne virkelig havde mandat til at forhandle på vegne af hele den fragmenterede protestbevægelse.
Livebilleder fra Kijev understøtter Steve Rosenbergs påstand om fortsatte sammenstød. Der ses tydeligt røg og store menneskemængder på signalet fra Uafhængighedspladsen.
26 mennesker mistede livet i torsdagens og onsdagens kampe.
Ekspert: Våbenhvile vil ikke holde
I de sidste to døgn er der sket en række besættelser af regeringsbygninger uden for Kijev, der er sat ild på politistationer og efterretningstjenestens chef har sagt, at man er inde i øverste antiterror beredskab og man vil lave nationale antiterroraktioner.
- Alt sammen antyder, at det ikke er slut med konfrontationer.
- Og kommer det til konfrontationer, så tror jeg der kommer undtagelsestilstand og så er vi der, hvor vi er tæt på borgerkrig, fordi der er masser, millionvis af våben i frit omløb i Ukraine, siger Peter Munk Jensen, senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS.
På baggrund af præsidentens tidligere manglende vilje til indrømmelser vurderer Peter Munk Jensen, at oppositionen vil gå tomhændet fra forhandlingerne med præsidenten, og så vil oppositionslederne blive mødt med mistillid, når de kommer tilbage til demonstranterne.