Nobelkommiteen traf i år det populære valg, da man tildelte fredsprisen til den 17-årige pakistanske aktivist Malala Yousafzay og den indiske børneforkæmper Kailash Satyarthi.
Men i Malalas hjemland er det langt fra alle, som jubler, fortæller asienkorrespondent i DR Philip Khokhar:
- Mange pakistanere i de store byer, kvinder og rettighedsforkæmpere er ekstremt stolte. Men der er også mange pakistanere - især mænd i de mere traditionelle egne - som simpelthen ikke tror på Malalas historie, siger Philip Khokhar.
Agent for CIA
Malala Yousafzay blev verdenskendt, da hun i 2012 blev skudt i hovedet i af Taleban på vej hjem fra skole i Swatdalen, fordi hun havde kæmpet for pigers ret til at gå i skole.
- Mange pakistanere tror, at det er noget, USA har fundet på det, og at hun i virkeligheden er spion for den amerikanske efterretningstjeneste CIA. Det er et meget splittet Pakistan, som har fået den her nyhed i dag, fortæller Philip Khokhar.
Og det hjælper bestemt ikke, at Malala skal dele prisen med en person fra arvefjenden Indien.
- Det vil også give næring til konspirationsteorierne om Malala i Pakistan, siger Philip Khokhar.
Betydning for piger
Han forventer dog, at fredsprisen vil være med til at sætte børns vilkår og retten til uddannelse på dagsordenen i Pakistan - især når det gælder piger.
- Der er rigtig mange fattige pakistanske børn, som ikke får en uddannelse. Og hvis en familie ikke har råd, så prioriterer man som regel, at drengene kommer i skole. Jeg tror fredsprisen betyder, at de her ting nu kommer til diskussion, siger asienkorrespondenten, der har dækket både Pakistan og Afghanistan.