Midt i salen med guldtapet, store gobeliner og antikke møbler fra slottet i Versailles står et stort, sort skilt med ordene:
JEG ER CHARLIE.
Sloganet, der blev udbredt efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar 2015, har i et år stået midt i salen på den franske ambassade på Kongens Nytorv i København.
Og det er stadig aktuelt, forklarer Frankrigs ambassadør i Danmark siden 2011, Francois Zimeray.
- Alle generationer skal kæmpe for at bevare deres rettigheder. Intet kan tages for givet.
Selvcensur truer
Francois Zimeray gør status over ytringsfriheden i Frankrig her ét år efter angrebet på Charlie Hebdo og det jødiske supermarked, der i alt kostede 17 personer livet.
- Der er udfordringer for ytringsfriheden i dag - ikke kun fra den islamiske trussel, men også fra den politiske korrekthed i form af selvcensur, og det skal vi bekæmpe, mener ambassadøren.
Blasfemi er en rettighed
Han fremhæver Frankrigs tradition for ukorrekthed og blasfemi.
- Vi ser ikke blasfemi som en fornærmelse, men som en fundamental rettighed, siger Francois Zimeray, der ikke mener, man kan sikre fri tanke uden at tillade blasfemi.
Det seneste nummer af Charlie Hebdo - en specialudgave - er fyldt med blasfemi.
- Det er helt i stil med Charlie Hebdo, siger Francois Zimeray, der selv før har været chokeret over bladets tegninger - især om paven.
- Men jeg vil stadig kæmpe for deres ret til at fortsætte. Pointen er ikke, at man skal være enig med Charlie Hebdo, når bladet kritiserer religioner, siger Zimeray.
- Pointen er at være enige i deres ret til at at gøre det. Et samfund uden den ret er ikke et frit samfund, siger Francois Zimeray.
Ingen grænser for ytringsfrihed
Det er endnu for tidligt at sige om ytringsfriheden i Frankrig generelt er styrket - eller svækket - efter angrebet på Charlie Hebdo, mener ambassadøren.
Francois Zimeray ser dog tegn på mere selv-censur i visse kredse i Frankrig.
- Vi kan ikke acceptere selv-censur. Der må ikke være nogle grænser, siger han.
- Så længe vi føler en trussel mod vores kerneværdier som ytrings- og tankefrihed, beholder vi 'JEG ER CHARLIE'-skiltet, siger ambassadøren.