Det gibber i den franske journalist, da der lyder et brag.
En eksplosion runger i bjergene, der omkranser basen.
- Hvordan svarer I igen? spørger han den franske FN-soldat.
- Vores opgave er ikke at svare igen. Vores opgave er at observere og melde det videre til New York, fortæller den franske soldat til France Télévision,
Soldaterne med de blå hjelme er udsendt for at sikre, at de "gamle" våbenhviler overholdes, men lige nu kan de over 10.000 FN-soldater i det sydlige Libanon er ikke gøre meget andet end at gå i dækning.
Bliver på sin post
FN's fredsbevarende mission, UNIFIL, har ikke været i stand til at køre patruljer og løse deres opgave, siden det israelske militær for godt en uge siden optrappede luftangrebene i området, mens Hizbollah svarer igen med raket- og artilleriangreb.
- Vores blå UNIFIL-hjelme opretholder deres poster i deres ansvarsområde, selvom kampenes intensitet forhindrer deres bevægelighed og mulighed for at varetage deres opgaver, siger Stéphane Dujarric, talsmand for FN's generalsekretær.
Det israelse militær advarede i går FN-missionenerne om, at man ville sende soldater ind over grænsen til Libanon, oplyser UNIFIL i en pressemeddelse.
- På trods af denne farlige udvikling, bliver de fredsbevarende styrker på deres post, skriver FN-missionen.
FN følger dog situationen nøje.
- Vi justerer regelmæssigt vores beredskab og aktiviteter, og vi er klar til at iværksætte nødplaner, hvis nødvendigt, lyder det fra FN-missionen.
UNIFIL, Forenede Nationers Midlertidige Styrke i Libanon, blev etableret i 1978. Dens opgave er at bekræfte "tilbagetrækningen af israelske styrker", "genskabe international fred og sikkerhed "og hjælpe den "libanesiske regering i at genvinde magten i det sydlige Libanon".
Danskere udstationeret ved UNTSO-mission
Der er ingen danske soldater udstationeret ved UNIFIL.
Men i alt ti danske officerer er, ifølge Forsvaret, udstationeret ved FN's mission UNTSO, der har lejre både i det sydlige Libanon, Syrien og Egypten.
Det danske forsvar ønsker ikke at oplyse, hvor mange danskere, der i øjeblikket befinder sig på UNTSO's lejr i det sydlige Libanon.
UNTSO er en meget mindre - men også meget ældre - fredsbevarende FN-mission, der blev etableret i 1948 for at opretholde våbenhvilen mellem den nye stat Israel og flere af landets naboer.
Hos UNTSO ønsker man ikke at kommentere, men henviser til UNIFIL's pressemeddelse.
FN opfordrer krigens parter til at respektere og værne om de fredsbevarende soldaters sikkerhed.
- Alle parter mindes om, at det er deres pligt at respektere dette, skriver UNIFIL.
Ifølge Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet, er FN-styrkens formål ikke at bruge militær magt til at nedkæmpe parterne.
- Det er lavet på den måde, fordi ingen af parterne er interesseret i at have en styrke, der kan blande sig militært. Men omvendt kan man godt have en interesse i, at der står nogen, der gør det sværere at bruge militær magt, siger han.
En form for 'kampdommer'
Han omtaler FN-styrken som en "snubletråd", der gør det lidt mere besværligt at bruge militær magt.
- Hvis der er træfninger mellem parterne, så har man nogle upartiske øjenvidner, en form for kampdommere, på jorden, der kan gå til FN's Sikkersråd i New York og fortælle, hvem det var, der begyndte denne gang, siger han.
- Når det eskalerer på den her måde, er forholdsordren, at man søger dækning og prøver at undgå at blive slået ihjel, eller at man evakuerer fra de områder, der er hårdest ramt, fortæller Peter Viggo Jakobsen.