En familie tortureret for at se en udenlandsk sæbeopera. Børn, der bliver taget til fange og sultet fra fødslen, og en kvinde, der blev tvunget til at drukne sit eget spædbarn.
Vidneudsagnene i en ny FN-rapport om Nordkorea, der netop er blevet offentliggjort, er ifølge internationale medier som BBC og Associated Press (AP) noget af det mest rystende læsning nogensinde udgivet af FN.
En pensioneret australsk dommer, Michael Kirby, har stået i spidsen for kommissionen bag rapporten.
Den blev iværksat af FN for næsten et år siden i det hidtil mest seriøse forsøg på at føre beviser for systematiske og graverende overtrædelser af menneskerettigheder i det lukkede land, der menes at være styret med hård hånd af Kim Jong-un, barnebarn af Nordkoreas første leder.
Har fundet beviser for forbrydelser
Det er blandt andet formodninger om fangelejre, tortur og om mennesker, der er blevet nægtet adgang til mad, som kommissionen har undersøgt.
Omkring 80 ofre, vidner og flygtninge fra Nordkorea har ved offentlige høringer fortalt om, hvad de har oplevet, mens flere end 240 mennesker har fortalt om det bag lukkede døre.
Ifølge AP har folkene bag rapporten fundet beviser for en række forbrydelser, herunder ”udryddelse” og forsvindinger, forbrydelser mod menneskeheden begået mod sultende mennesker samt systematiserede bortførelser af udlændinge fra blandt andet Sydkorea og Japan.
Kommission anbefaler retsforfølgelse
Rapporten konkluderer, at vidneudsagn og andre oplysninger, den har modtaget, giver et "rimeligt grundlag" for et behov for "en strafferetlig undersøgelse af et kompetent nationalt eller internationalt juridisk organ", oplyser AP.
Kommissionen anbefaler FN's Sikkerhedsråd at fremlægge oplysningerne i rapporten for Den Internationale Straffedomstol i Haag.
I efteråret sagde Michael Kirby ved FN's Generalforsamling, at når rapporten fremlægges, vil "det internationale samfund være nødt til at leve op til sit ansvar og beslutte, hvilke konkrete foranstaltninger det vil træffe" for at beskytte det nordkoreanske folk.
Rapporten vil formelt blive fremlagt for FN's Menneskerettighedsråd i Genève den 17. marts.