Terrorgruppen Islamisk Stats (IS) overtagelse af oldtidsbyen Palmyra i Syrien er et tilbageskridt for koalitionen med USA i front.
Det erkender en talsperson fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Alverdens medier har de seneste dage berettet om byens vigtige oldtidslevn, men for de civile syrere i og omkring byen er nyheden om Islamisk Stats fremmarch katastrofal.
Ifølge FN er 70.000 civile allerede flygtet fra området midt i hårde kampe mellem syriske regeringstropper og de islamistiske jihadister for at komme i sikkerhed, og det er en tredjedel af de 200.000 indbyggere.
- ISIL (IS, red.) er eftersigende gået fra dør til dør i byen for at lede efter folk, der har forbindelser til regeringen (Assad-styret, red.). Mindst 14 civile i Palmyra er blevet henrettet af ISIL i den seneste uge, siger FN-talskvinde Ravina Shamdasani.
Meldingerne om brutale halshugninger af uskyldige bekymrer FN dybt. Man frygter for de resterende indbyggere, som er fanget i den omringede by.
Frygter ødelæggelser af kulturarv
Islamisk Stat har ifølge BBC også fået kontrol over en militærbase og et fængsel i Palmyra.
Byen ligger i den syriske ørken over 200 km nordøst for hovedstaden Damaskus og er kendt som en af verdens mest spektakulære oldtidsbyer med velbevarede ruiner fra antikken.
Disse er listet som verdens kulturarv af UNESCO.
Organisationen frygter, at Islamisk Stat vil smadre kulturarven, som de blandt andet har gjort med uvurderlige historiske skatte i Irak.
Har kontrol med halvdelen af Syrien
Det var onsdag, at terrorgruppen fik fuldt greb om byen, efter IS havde udkæmpet syriske tropper, som dog i den kommende tid vil forsøge at generobre byen.
Slaget betyder, at Islamisk Stat og dens støtter nu har kontrol med omkring halvdelen af Syrien, skriver Reuters. Dog er det landområder, som ikke er særlig befolket sammenlignet med Syriens store byer.
Det borgerkrigshærgede lands hovedbyer ligger primært i den vestlige del, herunder Damaskus. Og i den nordøstlige del af landet sidder kurdiske tropper solidt på områderne.
Obama: Ikke et nederlag
Koalitionen mod Islamisk Stat, der drømmer om et islamisk kalifat i Irak og Syrien, kæmper for at slå terroristerne helt tilbage, men svækkes i Irak af, at den irakiske hær ikke er trænet godt nok til den brutale krig.
Og selvom koalitionen med sine hundredvis af bombeangreb har forsøgt at nedkæmpe gruppens titusindvis af jihadistiske krigere, er det endnu ikke lykkes.
Også i Irak har Islamisk Stat på det seneste formået at gøre sig strategisk vigtige erobringer.
Kort for overtagelsen af Palmyra, skete det samme med den irakiske by Ramadi, som er hovedstaden i Anbar-provinsen.
- Den vestlige koalitions bombeangreb har slået IS tilbage, hvor de kunne. Men den kan aldrig kompensere for, hvad tropper på jorden ville kunne gøre. Og disse er ikke kompetente nok, de har ikke det rette udstyr og er ikke motiveret til at holde stand og slå tilbage, siger BBC's mellemøstreporter Jim Muir.
USA's præsident, Barack Obama, kalder nederlaget i Ramadi i Irak for 'et taktisk tilbageslag'. Men han mener ikke, at koalitionen er ved at tabe kampen mod Islamisk Stat, siger han i et interview med det amerikanske medie The Atlantic.
BILLEDER Se Palmyra, som er truet af Islamisk Stat