Flere politikere såret i blodigt sammenstød i Venezuela

Urolighederne fandt sted efter en markering af det sydamerikanske lands uafhængighed fra Spanien.

Her ses flere personer flygte fra det venezuelanske parlament, hvor optøjerne brød ud. (Foto: © Carlos Garcia Rawlins, Scanpix)

Flere venezuelanske politikere og journalister er blevet såret, efter at tilhængere af regeringen tidligere på dagen trængte ind i landets oppositionskontrollerede nationalforsamling i hovedstaden, Caracas.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC, CNN og nyhedsbureauet AFP.

Ifølge vidner fandt sammenstødet sted efter en forsamling, der skulle markere det sydamerikanske lands uafhængighed fra Spanien i 1811.

Her gik maskerede personer til angreb med træbat og stålrør, og der blev affyret fyrværkeri i nationalforsamlingens have.

Billeder viser, hvordan flere personer blev slået til blods under sammenstødet. Ifølge formanden for nationalforsamlingen, Julio Borges, er mindst fem politikere og syv medarbejdere blevet såret, og billeder viser desuden, hvordan flere blev kørt væk i ambulancer.

91 dræbt på tre måneder

Sammenstødet fandt sted samtidig med, at landets præsident, den socialistiske Nicolás Maduro, deltog i en fejring af uafhængighedsdagen et andet sted i byen.

Kort forinden var landets vicepræsident, Tareck El Aissami, troppet op i nationalforsamling sammen med flere andre ministre. Her havde de opfordret Maduro-tilhængere til at tage hen til nationalforsamlingen for at vise deres støtte til landets udskældte præsident, der overtog magten i landet i 2013, efter at hans forgænger, Hugo Chávez, døde af kræft.

Ifølge modstanderne er Nicolás Maduro en diktator, der undergraver demokratiet, landets økonomi og retssystemet, og de kræver, at præsidenten udskriver valg.

Det har i de seneste måneder ført til voldsomme sammenstød i Venezuela, og ifølge de seneste tal fra myndighederne har 91 personer mistet livet i oprøret i de seneste tre måneder.

I sidste uge lovede Nicolás Maduro, at han vil holde en folkeafstemning om en ny forfatning i landet. Oppositionen vil dog have, at et præsidentvalg planlagt til slutningen af 2018 bliver rykket frem.