FAKTA Her bor de syriske flygtninge

Millioner af flygtninge gør sig lige nu klar til vinteren i Syriens nabolande.

Hundredtusinde af syriske flygtninge er i år ankommet til Europas dør - på flugt fra den blodige borgerkrig, der nu på fjerde år plager deres hjemland.

Det har sat Europa under pres, men i Syriens nabolande er situationen langt mere alvorlig.

Her opholder sig netop nu over fire millioner syriske flygtninge. Mere præcist har 4.181.329 syrere søgt tilflugt i enten Libanon, Jordan, Irak, Egypten eller Nordafrika.

Et syrisk flygtningebarn nær grænsebyen Arsal, i den østlige Bekaa-dal, Libanon. (Foto: © HASSAN ABDALLAH, Scanpix)

Sådan lyder den seneste optælling fra FNs Flygtningehøjkommisariat, UNHCR. Tallet tager ikke højde for de flygtninge, som endnu ikke er registreret.

Tyrkiet huser langt flest

Det er Tyrkiet, som mod syd grænser op til Syrien, der huser det allerstørste antal syriske flygtninge. Over to millioner flygtninge opholder sig i landet.

Lidt over en million har taget flugten til Libanon, som mod vest grænser op til Syrien, mens 630.000 er flygtet til Syriens sydlige nabo, Jordan.

UNHCR uddeler planker og værktøj til at sikre flygtningenes telte og barakker i Bar Elias i Bekaa-dalen, Libanon. (Foto: © HASSAN ABDALLAH, Scanpix)

I Irak opholder sig knap en kvart million syriske flygtninge. 128.000 er i Egypten, og lidt over 26.000 i Egypten.

Halvdelen er børn

49,7 procent af de registrerede syriske flygtninge er drenge eller mænd, mens 50,3 procent er piger eller kvinder.

Halvdelen af flygtningene er børn og unge i alderen mellem nul og 17 år.

En syrisk flygtningedreng fordriver tiden i Arbart-flygtningelejren i det nordlige Irak. (Foto: © STRINGER, Scanpix)

Samtidig har over 500.000 syriske flygtninge ifølge UNHCR siden april 2011 og frem til september søgt asyl i Europa. Knap halvdelen har søgt asyl i Tyskland, Serbien eller Kosovo.

De flygtede tæller langt fra alle de syrere, der er ramt på liv og levned af konflikten i landet, som nu er i sit femte år.

Inde i Syrien er også 6,5 millioner mennesker internt fordrevne. Det er et fald på næsten en million fra 7,6 millioner i september, viser tal fra OCHA, FN's organisation for koordinering af nødhjælp.