Efter en lang, sej kamp er det nu på plads: EU's miljøministre har netop stemt en ambitiøs plan for naturgenopretning igennem.
Den danske miljøminister Magnus Heunicke (S) stemte for og lægger ikke skjul på sin begejstring for planen på det sociale medie Twitter.
- Den er hjemme! I dag er en ualmindelig stor dag for naturen i Europa. Trods flere forsøg fra andre lande på at udskyde vedtagelsen af naturgenopretningsforordningen har vi nu endeligt vedtaget forordningen.
Han kalder det for en sejr for den grønne omstilling ovenpå valget til Europa-Parlamentet, hvor højrefløjen gik frem.
Italien, Ungarn, Polen, Holland, Sverige og Finland stemte imod. Belgien afstod fra at stemme.
Vanskelig vej
Egentlig var der opnået enighed om en ny ambitiøs EU-plan for naturgenopretning tidligere på året.
Men i takt med at valget til Europa-Parlamentet nærmede sig, og tusindvis af landmænd i mange europæiske lande begyndte at demonstrere mod grønne tiltag, begyndte den politiske opbakning til planen at smuldre.
Da Ungarn trak deres opbakning til planen i marts, blev aftalen kastet ud i uvished, men den er nu altså landet på et møde i Luxemborg mellem EU-landenes miljøministre.
Derfor blev en afgørende afstemning om planen udskudt til efter valget. Og den fandt så sted her til formiddag, hvor den blev stemt igennem og endeligt vedtaget.
Dermed skal EU-medlemslandene indføre naturgenopretningstiltag på mindst 20 procent af deres landarealer og 20 procent af deres havområder inden dette årti er omme.
Østrig i afgørende rolle
Et af de lande, der endte med at stemme for, er Østrig - og det skulle vise sig at blive afgørende.
For med Østrigs stemme blev det afgørende flertal sikret. Den østrigske miljøminister stemte for, selvom landets kansler, Karl Nehammer, havde opfordret til det modsatte.
Han vil nu ifølge Ritzau kæmpe for at stikke en kæp i hjulet på aftalen ved at få den omstødt ved en EU-domstol.
Vores nordiske naboer Finland og Sverige valgte modsat Danmark at stemme imod. Sverige på grund af deres skovbrug.
- Vi mener stadig, at der mangler en del forståelse for, hvordan skovbrug fungerer, lyder det fra Daniel Westlén, der er statssekretær for klima- og miljøområdet.
Rettelse: Tidligere blev Daniel Westlén tituleret klima- og miljøminister her i artiklen, men det er nu rettet til statssekretær i stedet.