Dansk Folkeparti forringede sikkerhedsvilkårene for danskerne, da partiet i december anbefalede et nej til afskaffelsen af retsforbeholdet.
Det siger EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, der mener, at DF ikke gav vælgerne fyldstgørende oplysninger om konsekvenserne.
Han mener derfor, at en diskussion af, hvor meget magt nationale parlamenter skal have over internationale aftaler, er nødvendig.
Schulz bruger på et pressemøde i forbindelse med et EU-topmøde i Bruxelles den danske folkeafstemning som eksempel på, hvorfor det er nødvendigt.
Belgisk region blokerer for frihandelsaftale
- Vælgerne fik at vide af Dansk Folkeparti, at det (folkeafstemningen, red.) var imod den Europæiske Union, og det er meget populært i øjeblikket.
Den danske folkeafstemnings resultat betyder, at Danmark snart ikke længere kan være med i EU's politisamarbejde, Europol.
Det danske eksempel er aktuelt grundet den nuværende situation med parlamentet i den belgiske region Vallonien, der i øjeblikket blokerer for godkendelsen af EU's frihandelsaftale med Canada.
Martin Schulz nævner også de britiske vælgeres beslutning om at træde ud af EU og folkeafstemningen i Holland, hvor et flertal i foråret stemte nej til en handelsaftale med Ukraine.
/ritzau/