Europæiske justits- og udenrigsministre mødes i dag i Estlands hovedstad, Tallin, hvor de blandt andet skal diskutere flygtninge- og migrantkrisen.
Ifølge DR's korrespondent i Bruxelles Karin Axelsson er chancen for at rykke det store i dag dog minimal.
- Det er et uformelt møde, så der kan ikke træffes afgørende beslutninger, siger hun.
Men der er nok at tale om for EU-ministrene.
Netop i dag har menneskerettighedsorganisationen Amnesty udgivet en ny rapport, hvor EU anklages for at svigte sit ansvar for at redde de flygtninge, der forsøger at krydse Middelhavet og nå frem til Europa.
Det er især Italien, der holder for, når bådflygtningene lander i Europa, og landet har derfor særligt meget på spil ved dagens møde. Ifølge Karin Axelsson håber italienerne, at de andre EU-lande rækker ud med en hjælpende hånd, der kan lette flygtningepresset på landet.
Italien har alene i år modtaget op mod 85.000 flygtninge og migranter. Derfor ønsker landet sig mere end bare flere penge.
De skubber på for, at andre lande - som Spanien og Frankrig - skal åbne deres havne for redningsbåde og i det hele taget tage imod flere flygtninge for at lette presset på Italien, forklarer Karin Axelsson.
Dagens møde vil dog næppe ændre noget markant.
- De andre lande er slet ikke indstillet på at åbne deres havne eller grænser. Det er det emne, der splitter landene, hver gang det kommer op. For særligt de østeuropæiske lande står stejlt. Så selv om man godt kan se, at Italien er under pres, er det ikke større omfordeling, de andre lande ser som løsningen, siger Karin Axelsson.
Dog har Frankrig sagt, at de vil tage flere af de flygtninge, de lovede allerede tilbage i 2015. Så der kan være en spinklet håb der for Italien om, at flere lande vil begynde at leve op til at tage den kvote af flygtninge, de lovede dengang. Men ikke mere end det, siger Karin Axelsson.
- Stemningen omkring den kaotiske flygtningesituation i Italien har ændret sig. Så italienerne kan godt regne med, at de andre vil nikke ja til at give flere penge til italienerne, så de har mulighed for hjælpe de mennesker, der ankommer, og give dem mad og et sted at være, siger hun.
Og så ellers fokusere på den svære opgave at gøre Libyen og Tunesien i stand til at patruljere deres egen kystlinje bedre og bringe både i land der - men den opgave er alt andet end nem og slet ikke løst i morgen eller de kommende år.
På dagsordenen i dag er også EU-kommissionens plan om at lave en slags adfærdskodeks for NGO-både, der samler flygtninge op i Middelhavet.
Det europæiske grænseagentur, Frontex, har rettet kritik mod nødhjælpsorganisationerne, fordi de mener, deres redningsindsats på havet skaber et større incitament til at tage på den farefulde færd over Middelhavet.