Køer så langt øjet rækker slinger sig ned ad gaderne i Syriens hovedstad, Damaskus.
Blot for at nå hen til disken for at kunne købe brød må man vente i en time.
Det fortæller DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård, der befinder sig i Damaskus.
- Vi har set syrere stå i alenlange køer. Vi talte med en kvinde, som havde stået i kø i en time for at købe brød. Det er et meget godt billede på den økonomiske situation, der i Syrien, siger hun.
Samtidig med at køerne er lange, så skal syrerne også betale mere for deres brød. Manglen på fødevarer har nemlig fået prisen på brød til at eksplodere. I løbet af de seneste knap 14 dage er prisen steget med 900 procent, viser den nyeste rapport fra FN's kontor for koordinering af humanitær indsats, OCHA.
Desuden er der også mangel på grundlæggende fødevarer som olie og smør, står der i rapporten. FN vurderer, at 16 millioner syrere har akut brug for nødhjælp.
- Mange syrere har simpelthen svært ved at overleve, siger Puk Damsgård.
Fra folkene i køen fik hun at vide, at de ikke har adgang til elektricitet i mange timer i døgnet. Nogle gange er der hele dage, hvor der ikke er strøm.
Smadret land efter flere års borgerkrig
Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Røde Kors i Danmark, siger, at hele 90 procent lever under fattigdomsgrænsen i Syrien.
- Landet er næsten fuldstændigt smadret efter 13 års borgerkrig. Så der er brug for alt, der kan skrabes sammen, siger han.
Danmark har allerede været ude at love nødhjælp til syrerne. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) fortalte tidligere i dag, at der bliver sendt 50 millioner kroner i humanitær støtte, som skal tildeles via de internationale nødhjælpsorganisationer.
Initiativet får ros fra Anders Ladekarl, som mener, det sender et klart signal.
- Bidraget kommer til at hjælpe nogle med at overleve, men det er også et væsentligt politisk signal om, at Danmark bakker op om de forandringer, der sker i Syrien. Vi er glade for, at Danmark melder ud, så resten af verden kan komme på banen. For det er en kæmpe udfordring, som kun et fælles verdensinitiativ kan gøre noget ved, siger Anders Ladekarl.
Han fortæller, at der lige nu er syv millioner internt fordrevne i landet, og at 400.000 nye internt fordrevne nu lever i telte, hvor de lever af det, de nu kan.
Derfor går Røde Kors' nødhjælp til at hjælpe dem, der ikke har råd til at købe det dyre brød, men også til at sikre medicinforsyning til hospitalerne samt at sikre adgang til rent vand.
- Det er den helt basale nødhjælp for at overleve en vinterperiode, som helt sikkert bliver hård for syrerne, siger Røde Kors' danske generalsekretær.
Tyskland har her til eftermiddag valgt at sende yderligere 60 millioner kroner af sted til Syrien.