Først var de inviteret med til de stort anlagte fredsforhandlinger - men så blev invitationen trukket tilbage.
Nu står iranerne så udenfor de fredsforhandlinger om Syrien, der begynder i dag i schweiziske Montreux.
Og ifølge lektor Claus Valling Pedersen fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet betyder det, at der aldrig kommer et afgørende resultat ud af forhandlingerne.
Iran er nemlig en nøglespiller i den konflikt, der siden marts 2011 har kostet mere end 100.000 mennesker livet og drevet millioner på flugt.
- Iran har stor indflydelse i Syrien, og hvis de ikke er med i forhandlingerne, fører det ikke til noget, siger han til DR Nyheder.
Forklaringen på tilbagetrækningen af invitation var, at Iran ikke ville gå med til den såkaldte Geneve 1-aftale fra 2012, der bygger på en Syrien-løsning uden Assad ved magten.
Iran villige til at gå langt
Iran har ellers på det seneste vist stor villighed til forhandling, blandt andet kom en atomaftale på plads forleden. Derfor er det også en spand koldt vand, iranerne har fået i hovedet med tilbagetrækkelsen af invitationen, mener Claus Valling Pedersen.
- Nu er man igen ikke med i "det gode selskab". Iranerne er ellers villige til at gå meget, meget langt for at komme ud af isolationen, siger han.
Hvorfor er de utroligt ivrige for at komme med i "det gode selskab"?
- De skal bruge åbningen og kontakten til at komme ud af det økonomiske uføre, de sidder ubehjælpeligt fast i. De står med en desperat befolkning, der på et tidspunkt kan tænke på oprør, hvis situationen eskalerer endnu en tak, siger Claus Valling Pedersen.
To aktører stejlt over for hinanden
De to syriske aktører, Assads regime og oppositionen, mødes for første gang ansigt til ansigt i Schweiz, siden borgerkrigen brød ud. Og de står stejlt over for hinanden.
Oppositionen accepterer kun en løsning, hvor Syriens præsident, Bashar al-Assad, bliver fjernet. Men så sent som i aftes udtalte den syriske udenrigsminister, Walid Muallem, at "ingen kan røre præsidenten".
De egentlige forhandlinger om fred begynder først fra på fredag i Geneve, i dag samles alle parter om et langbord og holder taler.
Optakten til fredsforhandlingerne blev skæmmet i går, da The Guardian publicerede en række gruopvækkende billeder af udsultede og torturerede lig, der ifølge tre højt dekorerede eks-dommere er et tegn på krigsforbrydelser fra det syriske regimes side.
En talsmand for Assad har afvist rapporten, fordi den er støttet økonomisk af Qatar, der bakker oprørerne op.